Nu-i nimic că mi-ai infectat copilul, frate, bine că eşti vaccinat, că altfel îţi rupeam capul!

Nu e un scenariu, e real. Zilele trecute, aflu despre doi cunoscuți. Categorie de vârstă sub 30 și peste 40. Vaccinați. Schemă completă. Posesori de certificat verde. S-au dus la o petrecere în weekend, înainte de începerea restricțiilor, care oricum nu îi includ. Petrecerea a fost cu multe persoane.

El a început să se simtă cam rău după aceea. Ea, nimic. Nici până azi, ea, nimic. Își face el testul. Pozitiv. Insistă să își facă și ea, dar de ce, nu am nimic… Și ea pozitivă.

Au frecvent de-a face şi cu nevaccinați. Păi care, cine, cum și când în situația asta? Deci ăștia vaccinați și cu certificat verde, care au acces peste tot, se pot plimba pozitivi nestingheriți și ceilalți, restricționați, sunt considerați periculoși? Adevărul nu e în statutul de vaccinat sau nevaccinat, nici în ilegalitatea crasă a discriminării pe bază de certificat verde, folosit pentru a justifica „ştiinţific” segregarea oamenilor. Adevărul îl spune testul.

Vorbeam cu cineva despre restricții. Zic: Oricum testarea e cea mai relevantă, indiferent de vaccin. Unii chiar nu se pot vaccina din motive de sănătate. Sau alţii au trecut deja prin boală. Dacă se testează, se pot duce oriunde, cinema etc. La care cealaltă persoană spune: Ba să stea acasă, că sunt bune restricțiile astea la ceva. Dacă se duc la mall și la cinema, iaca, se pot îmbolnăvi chiar de la vaccinați.

Acuma vaccinaţii de mai sus au şi ei mame, unchi, bunici… Pot avea contact cu oameni cu comorbidităţi. Un alt amic spunea că i-ar rupe capul unui nevaccinat care i-ar infecta copilul, care nu are încă vârsta necesară pentru vaccinare. Şi nu e un analfabet. Îmi e un bun prieten şi coleg. Acuma, na, contează diferenţa că eşti vax sau eşti nevax dacă una bucată amic vaccinat le-ar rupe capul celorlalte două bucăţi de amici vaccinaţi (nu nevaccinaţi), dacă ăştia i-ar infecta lui copilaşul prea mic pentru a fi vaccinat? Sau dacă ăştia sunt vaccinaţi, le-ar spune: „Nu-i nimic că mi-ai infectat copilul, frate, bine că eşti vaccinat, că altfel îţi rupeam capul?!”

Cum îi protejează vaccinaţii pe bieţii defavorizaţi, un slogan de top pro vaccinist? Cu ce este mai bun un vaccinat comparativ cu unul trecut prin boală? E mai tare în propagandă? Anticorpii lui sunt mai cu moţ, mai longevivi sau au mai multă grijă de bunica?

Întrebarea e ce se întâmplă când nu mai ai pe cine să dai vina? Când își dau leapșa vaccinații între ei? A, da, o băgăm pe aia cu forma ușoară. De parcă poate fi dovedit științific, cu exactitate, că aceeași persoană, dacă nu era vaccinată, făcea o formă mai gravă? E imposibil să dovedești asta. E imposibil să reduci natura, din pix, la niște statistici parţiale. Poţi, în schimb, să reduci, din pix, efectele adverse. Acelaşi organism uman, în momente diferite, poate avea reacţii diferite la un virus, în funcţie de o configuraţie internă în permanentă schimbare, pe care nici măcar nişte analize nu o pot constata decât într-o ipostază. Poţi avea rezultate foarte diferite la analize, în aceleaşi condiţii, în zile consecutive, la laboratoare diferite.

Singura concluzie logică validă este că nu pe bază de certificat verde, ci exclusiv pe bază de test ar trebui permis accesul public în malluri, instituții etc. Sau că acest certificat verde ar trebui să se bazeze numai pe teste sau pe imunitate dovedită tot prin teste (nu contează cum a fost obţinută).

Dar vine următoarea concluzie, și mai și: testul poate fi irelevant în primele zile de la infectare. Vaccinaţi, nevaccinaţi, pot fi contagioşi. Oricine poate fi, fără să ştie măcar, fără să poată bănui şi fără să poată afla, deloc în caz asimptomatic netestat, sau prea târziu, la câteva zile de la infectare, când există deja simptome. E o mare sincopă de câteva zile între infectare şi posibilitatea de a depista infectarea, prin care natura face mişto de noi şi de „ştiinţa” noastră.

A, da, imunitatea… Asta umblă teleleu şi nu stă locului. Cică ar fi mai bună după boală decât după vaccin. Acuma, zic şi io, ca duduile de la guvernare: dacă tot mori, măcar să mori pentru sănătatea ta, cu o imunitate beton! Că e grele cu imunitatea, mai ceva ca la parlamentari. Că nu se ştie cât durează, fiindcă aşa vrea muşchiul lor de anticorpi, să nu poată nimeni să ştie exact cât durează imunitatea, aşa că tot trebuie să te testezi ca să afli. Şi când fuse, fuse şi se duse, ce te faci, nenicule? Eşti vaccinat şi fără imunitate, adică ai rămas în C-ul gol (C de la certificat).

Aşa că, ce ne facem, medicilor, profesorilor, care sunteţi voi oameni de ştiinţă? Care vă bateţi cap în cap şi noi facem galerie mai ceva ca la meciurile Steaua cu Dinamo? Care vă şi ne faceţi/facem analfabeţi, proşti, tâmpiţi, cretini şi idioţi unii pe alţii? Başca iresponsabili, din ciclul „Ba pe-a mă-tii!” Ce facem, îl obligăm pe dom’ profesor, dom’ inginer şi mai ales dom’ doctor să se vaccineze? Adică dom’ doctor care nu e de acord cu alt dom’ doctor, pe baza aceleiaşi ştiinţe, fir’ar neuronul sănătos să fie, e fan înrăit Olivia Steer, e analfabet, masochist şi nu-i pasă de alţii, da? Şi dom’ profesor care i-a predat carte la şcoală e la fel. Nu sunt surse credibile. Nişte proşti… Să trăiţi… bine!

Aşa că, ce ne facem, fetelor? Stăm cu vaccinul în poşetă? Ajungem să ne vaccinăm dimineaţa, la cafea? Iubire, ţi-am pus la pachet sandvişul şi doza?! O să ajungem să ne întrebăm: „Tu de care vaccinat sau nevaccinat eşti? De ziua a 7-a?” sau „Dacă vrei să ne vedem, trebuie să-mi trimiţi dovada ultimei vaccinări, dar să nu fie mai veche de 4… hai maxim 6 luni, treacă de la mine!”

Sau dovada incontestabilă a unui bun simţ aproape corporatist, corelat corespunzător cu răspundere şi respect civic şi logică plină de afecţiune (ăsta e specimenul căutat acum, culmea evoluţiei Homo Sapiens): „Am contact cu persoane în vârstă şi cu comorbidităţi. Doooh, locuiesc pe Terra. Mă testez la fiecare 5 zile, ceea ce sper că faci şi tu, în mod responsabil şi pentru că îţi pasă de ceilalţi, aceasta fiind perioada medie de depistare post infectare. Drumurile noastre, poate, se vor întâlni după a 2-a testare de 5 zile, baby. Sper că se va adapta şi testosteronul de 3 zile la acest nou ciclu. Te pup! Pa, pa!”

Ce ne facem, că spun unii că ale naibii tulpini cică se diversifică tocmai de la rezistenţă, forţă şi cadenţă?! Alea date de vaccin. Adică fost-ai, lele, cât ai fost, dar ce te faci deja de pe la doza …şpe încolo? Anticorpii răsar zglobii, tulpinile cresc, vine, vine primăvara… Alt rapel, alt cercel, alt parafat… Saluta-te-aş în cot cu test din 5 în 5 zile!

covid michelangelo

Așa că, ultima concluzie, pe cale de consecință, în încercarea super mega ultra responsabilă de a preveni viața, este: sing Hallelujah (cântă Aleluia). Sunt niște versuri foarte mișto, care spun așa: „Love is not a victory march, it’s a cold and it’a broken Hallelujah”. (Iubirea nu este un marș de victorie, e un rece și îndurerat Aleluia)

Ştiți ce înseamnă Aleluia (Hallelujah)? E numele propriu al lui Dumnezeu în ebraică. Înseamnă „Lăudați pe Dumnezeu (Jah)” sau „Slavă Domnului”. Jah, prescurtat de la Jahwe, sau Yah (YHWH) sunt derivate din verbul „hyh”, care înseamnă „a fi”. Deci numele lui Dumnezeu se traduce literalmente prin ASTA ESTE.

Iar Amin înseamnă „Adevărat” sau „Așa este”, termenul fiind derivat din „aman”, care se traduce prin „a fi ferm” și/sau „a avea credință”. A fi ferm și a avea credință în ce, mai exact? Einstein a încercat să explice… Să se explice, mai degrabă, pentru ce era și totodată nu era „credincios”, cel puțin greșit înțeles în sens complet laic (și nu balalaic, cum îmi place mie să spun: calea către Dumnezeu nu e laică, e balalaică). „Mă interesează ce gândește Dumnezeu, restul sunt detalii”, spunea el.

Ce înseamnă a avea credință în Dumnezeu? Înseamnă a avea încredere că ASTA ESTE. Adică, na, indiferent că tu crezi sau nu (în Dumnezeu sau în orice ar însemna asta), ASTA ESTE. Aleluia şi Amin. Asta este şi Așa este.

Un gând despre „Nu-i nimic că mi-ai infectat copilul, frate, bine că eşti vaccinat, că altfel îţi rupeam capul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.