Sadhguru dezvaluie cheia iubirii adevarate

Intrebare: E ca la un buton, in zilele noastre, ajungi sa cunosti pe cineva, te indragostesti si apoi spui “Nu, asta nu-i persoana potrivita”, apoi te indragostesti de altcineva. Deci, ce este, mai exact, iubirea adevarata? Iubirea adevarata se poate intampla, realmente, de doua, de trei ori? As vrea tare mult sa inteleg asta.

Raspuns: Vedeti, e ceva ce se cheama iubire si ceva ce se cheama relatie, da? Relatia se intampla intre doi oameni. Relatia e altceva, e o tranzactie de un anumit fel. Ce nivel de relatie? Din nefericire, in zilele noastre, daca soptesti cuvantul relatie, oamenii se gandesc doar la relatii fizice. Dar nu e asa. Daca ai un frate sau o sora, ai o relatie cu ei si nu e o relatie fizica. Ai parinti, ai o relatie cu ei, ai prieteni, ai o relatie cu ei. Cu toti oamenii astia care iti vorbesc si cu care vorbesti, ai o relatie. Deci nu-i nevoie sa fortezi cuvantul relatie sa se limiteze numai la relatii fizice. Dar, din pacate, numai asa este folosit de generatia asta. Nu era folosit asa cand eram noi mici, dar, azi, o relatie inseamna ca oamenii cred ca ai o aventura cu cineva.

Asadar, o relatie e altceva, pentru ca implica doi sau trei sau zece oameni. Acum, voi toti (auditoriul) aveti un fel de relatie, aici. Acesta este un grup de oameni care au o relatie, o familie e un grup de oameni care au o relatie, da? Deci asta e o treaba tranzactionala. Tranzactiile pot merge bine sau pot merge rau, precum stiti. Orice tranzactie, oricat ar fi de bine ingrijita, uneori merge prost. Alteori merge de minune, deoarece in tranzactii sunt implicate doua persoane diferite sau zece persoane diferite. Chiar daca tranzactia e doar intre doua persoane, restul lumii, intr-un fel, participa la acea tranzactie. De multe ori, relatiile umane nu sunt distruse din cauza celor doua persoane, ci din cauza celei de-a treia, de-a patra, de altundeva, care va face altceva. Astfel de lucruri se intampla.

sadhguru the key to true love

Dar, acum, vorbind despre iubire, sa separam iubirea de relatie. Iubirea este ceea ce se intampla in interiorul tau. Relatia e ceva ce faci in exterior (in lume). Ce faci, in lume, e mereu supus unor diferite forte. Indiferent ce tranzactie facem, in lume, este supusa diferitelor realitati. De indata ce te-ai implicat in lume, ceva merge bine, ceva nu merge bine, fiindca e o gramada de management. Oamenii cred ca relatiile sunt numai despre iubire. Nu, o relatie e o ditamai managementul. Daca nu te ocupi de acest management, relatia va muri. Daca nu te vei ocupa de managementul ei, relatia se va rupe. Insa iubirea este ceea ce se intampla in interiorul tau.

Iubirea nu este supusa fortelor exterioare. Dar, din nefericire, in ziua de azi, oamenii permit asta. Desi, de fapt, ce se intampla in interiorul tau, dulceata emotiei tale, n-ar trebui sa fie determinate (influentate, conditionate) de altcineva, nu-i asa? Ce se intampla in interiorul tau ar trebui sa fie determinat de tine. Nu poti determina nimic din ceea ce se petrece in lume. Ai un anumit rol, dar sunt mult prea multi oameni avand si ei un rol acolo. Daca sunt doi oameni, cealalta persoana are un rol de 50%. Deci, cum se vor purta, ce se va intampla, situatii, o gramada de lucruri sunt aici. Insa ceea ce se intampla in interiorul tau trebuie sa se intample asa cum vrei tu.

 Asadar, ceea ce numesti tu iubire e ceva ce se intampla in interiorul tau. Insa, din pacate, oamenii ti-au spus: “Iubirea este in aer”. Asta inseamna ca e un aer poluat, trebuie sa fie in Delhi. Pana si Delhi are aer curat zilele astea, asa mi s-a zis. N-am mai fost acolo de ceva vreme. Deci, iubirea nu-i in aer, e in interiorul tau. Emotiile tale s-au transformat in ceva dulce, dintr-un motiv sau altul. Asa ca acum folosesti un stimul extern, folosesti cealalta persoana ca pe o cheie care sa-ti transforme emotiile in ceva dulce. As vrea sa va dau o cheie care sa va transforme emotiile in ceva dulce, pe cont propriu, fara ajutorul nimanui. Va intereseaza? Da? Ca sa va puteti mentine emotiile dulci, mereu, si cheia sa fie in mainile voastre.

De indata ce-i dai cheia altcuiva, va urma doar anxietate: “Ce se va intampla? Ce va fi? Ce va urma?” Majoritatea idilelor sunt asa. Doar in primele cateva zile este bucurie, apoi urmeaza doar anxietate. Un dezastru total, nu-i asa? Depinde de cata intelepciune (constiinta) au (persoanele implicate). Dar, in primul rand, ceea ce se intampla in interiorul tau trebuie sa fie determinat de tine. Ceea ce se intampla in jurul tau, in lume, nu-i niciodata determinat 100% de tine. Asta trebuie inteles. Nu poti niciodata, dar absolut niciodata, sa determini ceea ce se intampla in jurul tau, de unul singur. Chiar daca sunt doar doua persoane, nu poti sa determini nici atunci, pentru ca persoana cealalta va actiona in stilul ei. Daca are cineva cheia pentru asta, nu tu, uneori va deschide, alteori va inchide si va arunca cheia. Si atunci spui: “Iubirea e un dezastru!”

Iubirea nu este un dezastru. Relatiile pot deveni dezastre mereu, din pacate, dar lucrurile nu trebuie vazute astfel. Ci, pur si simplu, relatiile umane nu merg. Nu neaparat intre un barbat si o femeie, intre cutare si cutare, chiar si intre frati nu vor merge relatiile, intre surori, intre parinti si copii, intre prieteni. Nu-i asa? In atatea feluri nu merge o relatie. Dar acum, cand ai conceptia asta nerealista ca altcineva ar trebui sa creeze dulceata emotiei in interiorul tau, cu siguranta vei tortura acea persoana. Cu siguranta, persoana respectiva nu va mai fi maine dimineata. Deci, asta trebuie inteles: iubirea este privilegiul tau. Tu trebuie sa fii iubitor. Ce conteaza? Cine-i aici, cine nu-i aici, ce conteaza? E vital ca emotiile tale sa fie dulci, pentru inflorirea individului care esti. Daca vrei sa-ti sporeasca inteligenta, capabilitatea, daca vrei sa functionezi in cel mai eficient mod in lume, emotiile tale ar trebui sa fie mereu dulci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.