Cum sa incepi sa te eliberezi de necazuri, sa te bucuri si sa nu-ti mai irosesti viata

TD Jakes e un predicator indragit in SUA, electrizeaza si motiveaza publicul cu vocea si silueta sa puternice si impozante. Motto-ul sau este: “United in our diversity. Together we are stronger.” (Uniti in diversitatea noastra. Impreuna suntem mai puternici)

Intr-unul dintre public speech-urile sale, TD vorbeste despre metoda prin care ne putem elibera de propriile poveri, necazuri si limite.

troubles

“Nu pot sa ma bucur, sunt inca furios. N-o sa ma bucur decat atunci cand isi vor cere scuze. N-o sa ma bucur pana cand nu va parasi cealalta femeie. O sa ma bucur atunci cand copiii mei ma vor aprecia.

Va pierdeti timpul! Trebuie sa dati drumul trecutului, sa-l depasiti spre a pasi in viitor si sa spuneti ‘Ma voi bucura!’ Nu-i nevoie decat sa va luati mintea de la necazuri. Daca va puteti recupera mintea de acolo, va puteti recupera banii, familia, serviciul, cariera, sanatatea, prosperitatea. Doar sa va puteti scoate mintea de acolo. Nu exista niciun drac in iad, nicio arma indreptata impotriva voastra, niciun dusman care va uraste, nicio vrajitoare care va blestema si care v-ar putea impiedica sa fiti liberi, daca va puteti lua mintea de acolo!

Trageti-va de cap: ‘Iesim de aici!’ Da, mai intai iesim cu capul. O sa-mi iau capul de la asta. N-o sa ma mai gandesc la asta. Voi avea alta mentalitate. Imi scot mai intai capul din asta si, atunci cand iese capul, va trebui sa iasa si tot ce-i legat de cap. Am reusit, capule!

Transformati-va prin reinnoirea modului in care ganditi, nu prin ceasul care bate ora 12. O sa va spun de ce veghea de noapte are rost pentru voi, nu pentru ca-i miezul noptii (si se schimba anul), ci pentru ca unii dintre voi au trecut prin atata iad in ultimul an, incat necazurile pe care le-ati traversat v-au fortat sa va dati seama ca nu puteti merge mai departe cu aceeasi gandire si cu aceeasi simtire. Sunteti fortati sa va scoateti mai intai capul si apoi va urma tot restul. Trebuie sa reparati mintea ca sa primiti binecuvantarea. Pentru ca, pana cand nu-si indreapta mintea, tot ce investiti in ei (in alti oameni) se va scurge prin fisurile unei minti care refuza sa se schimbe.

Dati-mi o noua perspectiva, o noua modalitate de a-mi privi situatia. Dati-mi o noua prisma de a-mi privi circumstantele de viata. Imi pregatesc mintea pentru un nou an, fiindca atunci cand voi ajunge in noul an ma vor astepta binecuvantari, miracole, sanse. Da, vor fi si dificultati, provocari si incercari, dar chiar si greutatile reprezinta o sansa pentru propria victorie, daca mintea mea poate face fata schimbarii. Dati drumul geloziei, meschinariei, neiertarii, vrajbei, rautatii, tulburarii si invinovatirii altora pentru greselile voastre. Scapati de orice otrava care va blocheaza, de orice inflexibilitate care impiedica tot ceea ce urmeaza sa reverse Dumnezeu in vietile voastre. Vai si amar de voi daca intrati intr-un nou an si irositi un nou an cu vechea voastra mentalitate, in timp ce un alt om e in spital, rugandu-se sa aiba sansa pe care o aveti voi acum.”

Un gând despre „Cum sa incepi sa te eliberezi de necazuri, sa te bucuri si sa nu-ti mai irosesti viata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.