Omraam Mikhaël Aïvanhov a fost un filosof si mistic bulgar, invatator si ghid ezoteric in Europa si fondatorul “Fratiei Universale Albe”. El a vorbit despre legile cosmice (microcosmos si macrocosmos) si despre principiile antice ale stiintei initiatice. Aïvanhov a avut o mama foarte religioasa, care si-a dedicat fiul lui Dumnezeu, din frageda pruncie. Omraam a predat crestinismul ezoteric, pentru descoperirea Imparatiei lui Dumnezeu in noi insine.

“Tocmai fiindca raul n-a fost inteles niciodata, se lupta contra lui; raul trebuie absorbit, utilizat ca un material pentru lucru. In chimie nu se arunca nicio otrava, totul se utilizeaza. Nici natura nu arunca nimic, ea preia murdariile, gunoaiele, le foloseste ca materii prime si cu acestea face sa creasca florile si fructele. Oamenii care n-au inteles inca acest mare adevar implora: <Doamne Dumnezeule, desfiinteaza raul!> Dar Dumnezeu se scarpina in cap, surade si spune: <Bietii de ei! Cand vor intelege ca raul este necesar, se vor opri sa ma implore…> Dar pana atunci, ce de rugaciuni!

Trebuie sa ne rugam, bineinteles, dar iata ce ar trebui sa cerem : <Doamne Dumnezeule, dezvaluie-mi cum ai creat lumea si cum proiectezi tu lucrurile pentru a putea, ca Tine, sa fiu deasupra raului, ca el sa nu ma mai atinga, dar sa fiu capabil sa ma servesc de el pentru a realiza lucruri mari>. Numai gandind astfel vom vedea ca nu este nimic rau in natura. Deci in loc sa incerce sa se debaraseze definitiv de fortele negative care il tulbura, discipolul trebuie sa invete sa le utilizeze pentru a deveni foarte puternic. Chiar si morala si religia gresesc atunci cand sfatuiesc a smulge, a extirpa raul, pentru ca raul contine puteri formidabile, fara de care omul ar slabi. Cateva exemple :

1. Sexualitatea

Forta sexuala este o energie pe care am putea-o compara cu petrolul. Cei care sunt ignoranti si neindeminatici se ard: aceasta forta le arde propria lor esenta. In timp ce, cu acelasi petrol, cei ce stiu sa-l utilizeze, zboara in spatiu. Nicio alta imagine nu rezuma mai bine acest aspect al fortei sexuale. Si-atunci de ce sa nu zburam in spatiu pana la stele si sa cunoastem totul fara sa fim mereu arsi? Apare acum o noua filosofie care ii invata pe barbati si pe femei cum sa se priveasca, cum sa-si utilizeze aceste elanuri ca sa se inspire reciproc, toata aceasta fericire de a se contempla reciproc pentru a deveni fiinte exceptionale carora le sunt accesibile cele mai mari infaptuiri, pentru ca iubirea va veni sa-i ajute, sa-i sustina si sa-i propulseze pana la cer.

2. Vanitatea

Nevoia de a ne arata mai buni decat suntem in realitate nu este in fapt ceva negativ. Si chiar am putea spune ca insasi natura a sadit aceasta tendinta in om pentru a-l obliga sa evolueze. Fiindca se poate intampla ca in dorinta de a atrage aprobarea si admiratia celorlalti, unii sa reuseasca sa se autodepaseasca. Oamenii carora le era frica, dar care nu voiau sa insele increderea familiei lor sau a tarii, au devenit adevarati eroi. Un artist doreste continuuu sa se perfectioneze in arta sa pentru ca publicul sa nu se sature niciodata de el sau de operele lui. Si, de altfel, educatorii, parintii, profesorii, se straduiesc sa utilizeze aceasta tendinta pentru a obtine de la copii rezultatele cele mai bune. Cand ii aratam unui copil ca asteptam ceva de la el, ca avem incredere in el, face tot ce este posibil pentru a reusi. Chiar si de la un delincvent putem obtine bune rezultate dandu-i o responsabilitate, aratand prin aceasta ca avem incredere in el. Vanitatea este deci o tendinta pozitiva, in masura in care ne servim de ea pentru evolutia spirituala.

3. Indoiala

Incercati nevoia de a pune totul la indoiala. Ei bine, in loc de a va indoi mereu de Inteligenta cosmica, de existenta lui Dumnezeu sau de bunatatea celorlalti, de ce nu va indoiti de voi insiva, de veridicitatea punctelor voastre de vedere si sa spuneti : <Oare am intotdeauna dreptate ? Oare sunt pe calea cea buna? Oare nu exista un mod de a gandi mai bun ca al meu?> si sa incepeti sa cautati. Din nefericire, asupra acestui punct nu exista indoiala, credem in mod absolut. Oamenii se indoiesc de toate, in afara de propriul lor rationament, si asa intra in incurcatura. Nu este deloc inteligent! In loc sa creada ca toate dorintele si slabiciunile lor sunt nobile, legitime, minunate, si sa le apere, trebuie sa inceapa sa se intrebe daca sunt chiar atat de <catolici> (sau crestini), cu adevarat divini. In loc sa se indoiasca mereu de natura lor superioara, de spiritul lor si de tot ce Dumnezeu a sadit in ei, mai bine sa se indoiasca un pic de natura lor inferioara! Din nefericire, se indoiesc de ceea ce Dumnezeu le-a daruit pentru a-i salva si cred in mod absolut in fortele dezlantuite in ei! Daca tot vor sa se-ndoiasca cu adevarat de ceva, sa stie cel putin de ce ar trebui sa se indoiasca.”

Reclame

Comments on: "Raul este absolut necesar pentru evolutie, iata cum sa-l transformi in beneficiul tau" (8)

 1. Asta sigur este tot din seria de bull-shituri New Age despre care vorbiți în alte articole. Sunt uimit cum oamenii pornesc pe o cale corectă pentru ca după ceva timp să o dea ei înșiși în bull-shituri New Age… Păcat… Foarte trist!

  Apreciază

  • Religie, New Age, toate au o samanta de adevar. Depinde cat de bine este explicata, depinde de nivelul omului de a o intelege, de a o absorbi si de a o pune in aplicare. Totul nu este decat un singur adevar, revelat in diferite chipuri.

   Apreciază

 2. Elena said:

  Sexul e o mizerie animalica, degradanta indeosebi pentru femeie, dar si pentru barbat.

  Apreciază

 3. “People also pick up entity attachments through sex. Sex is much more than a physical interaction, it is an energetic exchange, and opening into another person on an energetic and spiritual level. The act of sex creates a connection between your energy field (aura) and the energy field of the person you are having sex with. When this connection is made you will pick up or absorb whatever is attached within the other person’s energy field.If you have sex with someone that has a entity or demon, you will absorb that entity into yourself. You will basically be making a choice to allow or invite anything within the person’s energy field you are having sex to come into you. It is important to understand what sex actually is and what it creates beyond physical pleasure, and to choose the correct people who you want to open yourself to on that level.”– Peter Michael, entityattachment.com

  Apreciază

  • De acord. Dar inclusiv legaturile sexuale sunt karmice. Asadar, optiunile nu sunt ceea ce par a fi. Si totul este intr-un echilibru perfect, cu un rost desavarsit.

   Apreciază

 4. Maria said:

  Pai raul unde e ? e in afara lui Dumnezeu/Universului? nu, e in Dumnezeu, deci Dumnezeu e si rau…
  …iar sexualitatea…nu e deloc ceea ce am fost dresati sa credem ca este….o spune destul de bine in „Forta sexuala sau dragonul inaripat” – https://www.scribd.com/document/220518661/Aivanhov-Omraam-Mikhael-Forta-sexuala-sau-dragonul-inaripat-pdf

  Apreciază

  • Este o mistificare asupra raului. Raul nu este rau decat perceptul astfel de mintea umana. Nu are Dumnezeu nicio treaba cu ceea ce numim noi „rau”. Tocmai aceasta este ideea centrala a articolului. Dintr-o perspectiva mai inalta decat cea egotica si separata, raul nu mai este „rau”, nu mai este ceea ce ni se pare noua a fi.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: