Sfatul celui mai inteligent om din lume

Cel mai destept om din lume a facut o descoperire foarte interesanta legata de alegerile noastre in viata. Kim Ung-Yong este un sud-coreean nascut in Seul pe 7 martie 1963. Kim este pamanteanul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenta: este trecut in Guinness Book World of Records cu 210. Comparativ, regretatul savant Stephen Hawking avea 160.

Kim a inceput sa vorbeasca de la 6 luni, la 3 ani citea cursiv, a invatat rapid japoneza, engleza, germana. Avea nevoie de aproximativ 30 de zile pentru a invata o limba straina. La 4 ani putea sa rezolve integrale si calcule diferentiale. De asemenea, scria poezii si picta.

La 8 ani a fost invitat in SUA, sa-si termine studiile la NASA. Intre 12-15 ani, a lucrat in domeniul cercetarii pentru NASA. Kim Ung-Yong era admirat ca un mare geniu de intreaga lume stiintifica si academica. Totusi, spre surprinderea si chiar dezamagirea tuturor, acest geniu a renuntat la cariera sa stralucita, la glorie si la un viitor mai mult decat promitator, alegand sa se intoarca in tara natala, la familia sa.

Jurnalistii l-au asaltat cu intrebari, iar decizia lui de a parasi NASA a fost judecata, criticata si rastalmacita in toate felurile. Kim Ung-Yong, cel mai destept om din lume, si-a dat seama de greseala teribila pe care o fac oamenii in incercarea lor de a le demonstra celor din jur ca merita atentie si aprecieri. A descoperit cat de simplu se poate judeca gresit si cat de usor inselator este drumul ratacirii.

Intors acasa, la familie, tot ce-si dorea cel mai mare geniu al lumii era un job banal, de om obisnuit. Motiv pentru care a fost catalogat ca fiind un geniu ratat. Nu se putea angaja, pentru ca nu avea documente oficiale, diplome. Si-a echivalat intr-un singur an toate studiile, obtinand actele necesare, si s-a angajat asistent universitar la o facultate din provincie. Posesorul celui mai mare coeficient de inteligenta din istoria omenirii a ales si preferat un job de functionar public. Astazi, el este foarte multumit sa lucreze ca profesor.

Goana dupa fericirea pe care am putea-o primi din exterior si prin intermediul altora e o risipa. La fel este tot ceea ce asteptam de la altii. Lumea se astepta ca geniul lui Kim sa foloseasca omenirii intregi, sa descopere leacuri in beneficiul tuturor, sa rezolve irezolvabilul, sa gaseasca solutii acolo unde sunt probleme. Asa ca, dupa ce a fost ridicat in slavi pentru capacitatile sale intelectuale, Kim Ung-Yong a fost coborat la fel de repede de pe piedestalul social si etichetat ca fiind un ratat. Doar pentru curajul lui de a spune sincer ca inteligenta peste medie si lumina reflectoarelor nu-l fac fericit si nu-i aduc satisfactii reale, palpabile.

Kim a recunoscut public ca nu era fericit. In singurul interviu pe care l-a acordat presei coreene pe aceasta tema, cel mai inteligent om de pe planeta a declarat ca societatea pune verdicte gresite si-i impinge pe oameni sa caute satisfactii acolo unde acestea nu exista cu adevarat. Intrebat cat valoreaza inteligenta si cat este de importanta, Kim Ung-Yong a raspuns: ”Poti avea o capacitate intelectuala mare, poti fi genial la matematica si sa ai abilitati lingvistice de necontestat, daca esuezi la capitolul inteligenta emotionala, nimic nu mai conteaza. Am fost acolo sus, unde majoritatea oamenilor vor sa ajunga. Nu e nimic acolo. E pustiu. Intoarceti-va la lucrurile simple.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.