Nu v-ati saturat de balariile astea? Prefer biserica, religia, un cuvintel din Biblie in locul acestui bullshit. Prefer de o mie de ori cea mai simpla rugaciune. Toate aceste balarii new-age pornesc de la adevaruri, de la nestemate de intelepciune. Insa au fost atat de marketate, tocite, mistificate si vandute pe mai mult de 30 de arginti, incat s-au transformat in telenovele de spalat creierul. Nu folosesc mai mult decat ii foloseste o telenovela unei femei frustrate, care tanjeste dupa iubire.

Nu o data am auzit oameni care se cred plini de „spiritualitate” conectand, in mod necesar, ba chiar proportional, spiritualitatea cu banii, faima, relatiile, succesul de orice fel. Ei sunt pozitivi, au energie pozitiva, gandesc pozitiv, atrag pozitiv. Vai de capul nostru… Poftiti de amuzati-va. A fost Iisus spiritual sau nu? Crestinismul are cea mai larga raspandire pe glob. Deci majoritatea oamenilor de pe glob ar fi de acord ca da, Iisus era destul de spiritual.

A auzit careva de Jesus Christ Superstar? Era vedeta? Nu. Voia sa fie? Nu. Il interesa faima? Nu. Avea bani? Nu. N-avea job, avere, nici macar nu le urmarea. Avea succes? Invata pe careva cum sa aiba succes? Vindea ceva? Mult si bine? Avea o sotie model, copii model, care sa apara langa el, cu zambetul pana la urechi, ca la pastele de dinti? Nu, nu si iar nu. In ziua de azi, Iisus nu mai ramanea in istorie. Era declarat un esec al societatii, un ratat, un om lipsit de spiritualitate. Dupa „criteriile” oamenilor „spirituali”, spalatori de creiere cu beneficii.

„Draga, uite ce mi-am atras. Vreau sa atrag asa si pe dincolo…” „Vai, draga, dar ce ai facut ca sa atragi asta? Esti un magnet… defect.” Va suna cunoscut? „Sunt slab si intr-o forma fizica excelenta”, isi repeta oamenii de 100 de kile. „Gandesc pozitiv si sunt fericit”, isi repeta depresivul. „Sunt frumoasa”, isi repeta urata satului. „Atrag bani cu caruta”, isi repeta somerul. Si pe toti ii intereseaza NLP-ul, hipnoza, buru-buru, orice care sa-i faca frumosi, plini de bani si de succes, sanatosi, pereni. Hai sa ne bagam cu capul in burlan si sa repetam mantre.

E ca si cum un om nascut fara maini si fara picioare nu si-ar accepta conditia si n-ar fi dispus sa faca nimic altceva decat sa-si repete cum are el maini si picioare, asteptand sa-i creasca, ca abia apoi sa fie dispus sa faca orice. Oameni buni, treziti-va la realitate!

visul.jpg

Atractia, oglinda, pozitivismul sunt niste notiuni, niste concepte goale, carora noi le dam sens, noi le umplem de continut. La fel sunt dreptatea, libertatea, adevarul. Toate sunt filtrate prin setari mentale pe care munceste omul sa si le (de)limiteze sau sa si le depaseasca. Toate aceste notiuni sunt ce vrei tu sa fie. Fizica cuantica a demonstrat deja asta: realitatea e ce vrei tu sa fie.

Pai, o sa ziceti, pe naiba! Eu nu vreau ca realitatea asta sa fie asa. Nici vorba! Sa ma oglindesc in vecin, in sef, in parinte, in copil, in partener de viata, in prieten si in fiecare entitate? Ce, ai innebunit? Nu-mi plac atatea la toti astia, eu nu sunt asa! Nu vreau sa fiu asa, eu nu sunt ca ei! Pai, ce sa vezi… Daca nu vrei sa fii ca ei, nici nu esti. In mintea ta, nu esti ca ei. Dar doar acolo, in mintea ta. Nu in realitate. Nicaieri altundeva decat in mintea ta.

In mintea ta iti repeti cum vrei tu sa fii. Cum vrei sa fie realitatea ta. Dar nu se intampla ce vrei tu. Oricat de pozitiv ai gandi. Oricate mantre si tehnici ai invata si ai aplica. Oglinda e „dupa chipul si asemanarea”… cui? A ta? Care „tu”, mai exact? Ala care crezi tu ca esti? Luna oglindita in apa e si totodata nu e luna de pe cer.

A innebunit fizica cuantica, au innebunit salcamii, Isus era un ratat lipsit de spiritualitate si avem nevoie de secretul ala de a obtine tot ce vrem, de a fi tot ce vrem si de a trai tot ce vrem.

„Secretul” ala nu exista.  Tot ce vrei se va intoarce impotriva ta, la fel cum tot ce spui poate fi folosit impotriva ta. Poftiti de va oglinditi, de atrageti, poftiti de serviti pozitivism. Culmea ironiei si a paradoxului mintii e ca spiritualitatea n-are absolut nicio treaba cu asa-zisul pozitivism. Natura spirituala nu e buna sau rea, corecta sau gresita, negativa sau pozitiva. Asa e numai mintea. Mintea pe care o folosim ca sa judecam toate astea si prin care traim toate astea. Mintea, pe care putem s-o folosim in scopurile astea duale sau putem s-o folosim ca sa le depasim. Omul nu-si poate realiza natura spirituala cata vreme se identifica si se confunda cu trupul sau cu mintea sa. „Eu” ramane limitat la „eu vreau” si atat.

Descoperirile fizicii cuantice au avut loc dupa observarea observatorului. Intai s-a observat efectul, apoi s-a cautat cauza. Asa e si viata. Viata e un efect al unei cauze. Tu, omule, esti un efect al unei cauze. Iar cauza asta nu esti tot tu, asa cum crezi. Nu in sensul in care il intelegem noi pe „eu”. Asta-i singurul mare „secret”. Mare scofala! De-aia nu obtii tot ce vrei si tot de-aia, nici daca obtii, nu constati decat ca nu-ti foloseste asa cum ai fi vrut, cum ai sperat sau ai crezut.

copyright-logo-livia-bonarov2017

Preluare continut de pe acest site. Se pot prelua doua paragrafe din continutul unui articol, cu indicarea link-ului sursei unde poate fi citita continuarea.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: