O lectie despre iertare

Fiindca tot urmeaza sa inceapa scoala, va spun o poveste despre un profesor si o buna metoda educationala. Dascalul le-a dat ca tema elevilor sai ca fiecare sa ia o cutie, sa-si treaca numele pe ea, s-o poarte pretutindeni si sa puna in cutia aceea cate un fruct pentru fiecare persoana care l-a necajit, l-a enervat, l-a infuriat. Fiecarui fruct sa ii puna o eticheta cu numele  fiecarei persoane pe care nu o poate ierta.

Elevii au fost incantati de idee si s-au apucat sa adune o gramada de fructe in cutia lor, fiecare etichetat cu numele unei persoane care ii suparase. Isi aminteau si nu puteau ierta anumiti oameni, inca din copilarie. Aproape zilnic, mai adaugau cate un fruct. Se gasea tot timpul cineva care sa-i supere. Cutia fiecaruia a inceput sa devina din ce in ce mai grea. Fructele, adunate gramada, au inceput sa se strice, sa mucegaiasca, sa putrezeasca. Putregaiul fiecarui fruct se raspandea repede si la celelalte fructe. Pana cand cutia fiecarui elev a devenit insuportabila si imposibil de carat.

a nu ierta

Elevii nu mai erau deloc incantati de cutia lor si tot ce-si mai doreau era sa scape de povara. Povara neiertarii e mult mai grea decat eliberarea iertarii. Prin fiecare om pe care il iertam, ne facem noua insine un mai mare bine, in primul rand, decat persoanei respective.  Lasa-ti povara putrezita jos, omule! Nu pentru ca merita altul, ci pentru ca meriti tu!

Anunțuri

Comments on: "O lectie despre iertare" (1)

  1. Frumoasa povestea!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: