Trei studii au explicat de ce chimioterapia, un tratament conventional pentru cancer, este de obicei un esec total in ceea ce priveste indepartarea definitiva a acestei boli, relateaza Foodmatters.tv.  Bazandu-se pe numeroasele evaluari ale modului in care celulele canceroase se multiplica si se raspandesc, oamenii de stiinta au confirmat faptul ca tumorile canceroase isi genereaza propriile celule stem, care contribuie la dezvoltarea unor tumori noi, dupa ce au fost eliminate celulele anterioare.

Ce demonstreaza studiile

Intr-unul dintre studii, cercetatorul Luis Parada, de la Centrul Medical Southwestern din cadrul Universitatii Texas din Dallas, alaturi de colegii sai, a decis sa analizeze modul in care noile tumori sunt capabile sa se dezvolte, dupa ce celulele canceroase anterioare au fost eliminate prin chimioterapie. Parada si echipa sa au identificat si au etichetat in mod genetic celulele canceroase din tumorile cerebrale ale soarecilor, inainte ca acestora sa li se trateze tumorile prin sedinte conventionale de chimioterapie.

Oamenii de stiinta au descoperit ca, desi chimioterapia a avut initial succes in multe din cazurile analizate, eliminand si oprind dezvoltarea si raspandirea temporara a cancerului, in cele din urma, tratamentul a esuat in ceea ce priveste impiedicarea formarii de noi tumori. De vina au fost celulele stem canceroase, care au rezistat in organism mult timp dupa sedintele de chimioterapie si care au determinat dezvoltarea unor noi tumori, mai tarziu, in procesul de evolutie a bolii.

Un al doilea studiu a avut rezultate similare, folosindu-se tumori ale pielii, in timp ce o a treia analiza a confirmat ambele studii anterioare, prin intermediul unei cercetari asupra polipilor intestinali. Pe scurt, e ca si cum tumorile canceroase poseda o abilitate inerenta de a-si produce propriile celule stem, care pot circula prin tot corpul si se pot transforma in tumori. Iar tratamentele traditionale ale cancerului nu pot face nimic pentru a opri acest proces.

chemotherapy

Expertii in cancer, care gandesc in perspectiva, sugereaza abandonarea chimioterapiei, radiatiilor si a interventiilor chirurgicale

Cercetatorii de la Centrul de Cancer al Universitatii Michigan par sa fie de acord cu aceste concluzii si sugereaza o abordare complet noua in ceea ce priveste tratarea cancerului. Cercetatorii din domeniul cancerului progresiv cred ca “acum este momentul sa se faca altceva in ceea ce priveste abordarea tratamentului bolii.” “Terapiile traditionale, cum ar fi interventiile chirurgicale, chimioterapia si radiatiile NU distrug toate celulele specifice care determina dezvoltarea cancerului”, spun specialistii de la Centrul pentru Cancer.

“In loc sa incercam sa ucidem toate celulele dintr-o tumora cu ajutorul chimioterapiei sau radiatiei, ar fi mult mai eficient sa se foloseasca tratamente care sa actioneze direct asupra asa-numitelor celule stem canceroase. Daca celulele stem ar fi eliminate, atunci cancerul nu s-ar mai putea dezvolta si nici nu s-ar mai raspandi inspre alte zone ale corpului.”

In plus, chimioterapia are numeroase efecte adverse si slabeste considerabil organismul, care nu mai are putere sa combata noile celule canceroase, care se transforma in tumori, provenite din celulele stem din tumorile maligne anterioare.

Terapiile alternative de tratare a cancerului, precum terapia Gerson (www.gerson.org) si terapia cu antineoplastoni a doctorului Stanislaw Burzynski (www.burzynskiclinic.com), trateaza deja cu succes diferite tipuri de cancer. Insa, din cauza problemelor de cenzura medicala, aceste tratamente inca nu sunt acceptate la scara larga si sunt considerate a fi chiar “frauduloase” de agentiile de reglementare mondiale.

Surse: financiarul.ro, catalinluca.blogspot.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: