„Nu realizati de unde provin deciziile voastre. Apar brusc, precum sughiturile. Iar cand luati o decizie… Oamenii simt multa anxietate cand trebuie sa ia decizii. M-am gandit destul de bine? Am luat toate datele in calcul?

Daca va ganditi bine, veti realiza ca niciodata n-ati putea lua destule date in calcul. Datele, pentru o decizie, in orice situatie, sunt infinite. Prin urmare, ce faceti? Filtrati prin emotii. Renuntati sa va ganditi ce-o sa faceti! Oamenii ingrijorati se gandesc la toate variabilele pe care nu le pot controla, despre ce s-ar putea intampla.

Alegerea este ezitarea de dinaintea luarii unei decizii. E o bajbaire mentala. Astfel sovaim mereu, indoielnici, intrebandu-ne daca ne purtam cum trebuie, daca facem ce trebuie… Ne lipseste increderea in noi insine. Daca observati ca va lipseste increderea in voi, veti face greseli, orbecaind mereu. Daca aveti incredere in voi, veti putea suporta consecintele unei alegeri complet eronate.

Priviti-va ca pe un nor. In carne si oase. Fiindca norii nu gresesc niciodata. Ati vazut vreodata vreun nor care sa nu aiba forma potrivita? Ati vazut vreun val prost construit? Nu, norii si valurile fac mereu ce trebuie. Daca va veti considera nor sau val, veti realiza ca nu puteti gresi, orice ati face. Chiar daca faceti ceva ce pare complet dezastruos, se va rezolva, intr-un fel sau altul.

Apoi, prin lectia aceasta, veti putea dezvolta mai multa incredere in sine. Avand incredere in sine, veti avea incredere in propria intuitie. Aceasta este calea de mijloc. De a constientiza ca nu conteaza decizia de a face sau nu ceva. Indiferent daca decideti ca va permiteti sa gresiti sau nu, e la fel. Sunteti la fel ca norii si ca apa.

Prin aceasta constientizare, fara sa cautati rezolvarea prin alte mijloace, veti ajunge la o relatie armonioasa cu propria fiinta. Veti avea incredere in intuitia voastra. Insusirea esentiala a naturaletii este sinceritatea mintii nedivizate care nu ezita intre alternative. Libertatea este starea de a nu trebui sa alegi.” (Alan Watts)

alan watts

Fiecare cale este cea buna. Toate caile sunt corecte. Totul poate fi orice. N-ar fi nicio diferenta, ar fi totul la fel. Actionati fara a alege, fara sa luati o decizie. Scopul este sporirea nivelului de constiinta. De a-i permite intuitiei sa aleaga pentru voi. Practica buddhista Zen este tocmai aceasta: de a alege sa nu alegem. Steve Jobs a actionat mereu din intuitie, a fost un maestru al intuitiei. Paul McCartney sugereaza acelasi lucru in cantecul “Let it be”. Cand ne confruntam cu dificultati, o voce inteleapta ne sopteste: “Let it be! There will be an answer… Let it be.” (“Las-o asa. Raspunsul va veni. Accepta lucrurile asa cum sunt.”). Iar raspunsul apare, invariabil, de fiecare data. Daca ii permitem sa apara…

Copyright Logo Livia Bonarov 2016

Preluare continut de pe acest site.
Se pot prelua doua paragrafe din continutul unui articol, cu indicarea link-ului sursei unde poate fi citita continuarea.

Anunțuri

Comments on: "Alegerea care (nu) iti apartine" (2)

  1. Fiecare articol de -al tău Livia capătă forma unei bucăți de joc puzzle. O iau cu atenție o răsucesc de vreo doua ori și o așez la locul ei. De fiecare dată se potrivește implinindu-și menirea aceea de a genera cindva o imagine completă. Încă nu recunosc peisajul dar mă bucur să simt ca sunt pe calea cea buna.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: