Diamantul

“Diamantul este o bucata de carbune care a suportat excelent stresul.” E o spusa anonima si incorecta, cu potential amuzant si motivational. Diamantul este mineral, nu-i carbune si nici piatra. Provine din carbon pur si are o vechime mai mare decat primele plante de pe Pamant. S-au descoperit diamante cu varsta cuprinsa intre cateva sute de milioane si trei miliarde de ani.

diamant

E adevarat ca diamantele au suportat excelent “stresul”, fiindca s-au format sub mare presiune, la adancimi de peste 150km si la temperaturi de 1200°C, sub centrele platourilor continentale, spun geologii. Au fost aduse la suprafata de eruptii vulcanice profunde, care au avut loc sub scoarta terestra.

Duritatea extrema a diamantului provine din legatura simetrica si stabila a celor cinci atomi de carbon ai sai. Numele provine din greaca si inseamna indestructibil, invincibil. Din cauza duritatii sale, diamantul este slefuit tot de diamant.

Copyright Logo Livia Bonarov 2016

Preluare continut de pe acest site.
Se pot prelua doua paragrafe din continutul unui articol, cu indicarea link-ului sursei unde poate fi citita continuarea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: