Compatibilitate si cancer

V-am mai povestit despre Mark Gungor, pastorul haios, plin de viata si pasiune, care a salvat multe casnicii. Axioma sa, in privinta relatiilor, a casniciilor, o axioma care poate fi extinsa la tot ce inseamna viata fiecaruia, separat, si viata impreuna, este: „Iata un adevar pe care multi nu vor sa-l recunoasca: culegi ceea ce semeni. Ai o casnicie de rahat? E din cauza ca faci lucruri de rahat. Punct.”

O alta axioma de-a sa, despre compatibilitate: „Sunteti un cuplu compatibil? Compatibil provine din cuvantul latin ”compati”, care inseamna ”sa suferi alaturi de cineva”. Daca nu doresti sa suferi alaturi de cineva pana cand moartea va va desparti, atunci nu sunteti compatibili.”

Iar concluzia sa haioasa este: „Viata e grea. Adevarul e ca, prin ceea ce face, sotia te-ar putea enerva pana in ziua in care mori. Vestea buna e ca mori.”

mark debbieMark si Debbie Gungor. Sursa foto: Facebook

Mark Gungor este casatorit de 36 de ani cu iubita sa din liceu, Debbie, au doi copii si cinci nepoti. Nu o data, pastorul cel glumet s-a pozat, luandu-se in deradere, in timp ce-si astepta rabdator sotia sa iasa de la shopping. Nu o data ne-a aratat cum ii place sa-si surprinda in mod placut nevasta si sa castige trofeul nepretuit al zambetului ei. In ultima vreme, Mark Gungor a traversat una dintre cele mai grele perioade din viata sa, iar marturisirea lui este o adevarata lectie de viata pentru noi toti:

”Cu peste doi ani in urma, Debbie a mea a fost diagnosticata cu cancer mamar, stadiul 4, care este, in esenta, o sentinta la moarte. Curand, oasele ei au fost complet acoperite de tumori, mai multe decat se puteau numara. Era sfasiata de dureri permanente si ba intra, ba iesea din spital. N-au gasit nimic care sa-i trateze cancerul. In cele din urma, i-au dat o pastila chimio orala, dar si aceea la jumatate de doza, fiindca era foarte slabita. Ne-au spus ca mai avea de trait 24 de luni, in cel mai bun caz.

Au fost zile cand nu stiam daca ea va supravietui peste noapte, atat era de slabita. Asistentele veneau acasa la noi s-o ingrijeasca si noi ne pregateam pentru ce putea fi mai rau.

In toiul tuturor acestora, am continuat sa ne punem increderea in Dumnezeu. Stiam ca, indiferent daca traim sau murim, noi ii apartinem lui Dumnezeu. Dar ne-am rugat fervent la Dumnezeu sa intervina. Multi dintre voi mi-ati urmarit postarile, v-ati rugat impreuna cu noi si pentru noi, in tot acest timp.

Chiar cand parea ca acest cancer isi va spune ultimul cuvant, in mod inexplicabil, ea a inceput sa se simta mai bine. Fara nicio modificare in schema de tratament. Fara sa-i fi crescut acea jumatate de doza. Fara niciun tratament miraculos. Pur si simplu a inceput sa se simta mai bine.

A continuat (si continua) sa faca tot ce-i sta in putinta pentru o stare buna de sanatate, dar momentul acela a fost uimitor de urmarit. Rezultatele ei la teste au continuat sa se imbunatateasca la fiecare vizita la medic.

Dupa luni de zile, in care am auzit comentariile medicilor, de genul: ”Wow”, ”Uimitor”, ”Incredibil” si ”Socant”, saptamana aceasta, oncologul ei a spus, in sfarsit: ”Cancerul tau a intrat in remisie”.

Suntem atat de recunoscatori lui Dumnezeu pentru binecuvantarea pe care ne-a aratat-o prin aceasta incercare cumplita si pretuim toate rugaciunile care i le-ati oferit ei. Tot ce pot sa fac e sa sper ca vom continua sa traim vieti care sa merite aceasta blanda binecuvantare.

”Va reveni cancerul?” Doar Dumnezeu stie. Precum am mai spus: realitatea e ca noi toti vom muri. Insa nu conteaza ce ne rezerva viitorul, nu exista nicio indoiala ca Dumnezeu ne-a daruit o mare victorie si pentru asta vom fi mereu recunoscatori.”

Anunțuri

Comments on: "Compatibilitate si cancer" (1)

  1. […] Livia V-am mai povestit despre Mark Gungor, pastorul haios, plin de viata si pasiune, care a salvat multe […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: