CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a postat de curand o poza in care isi tine in brate copila nascuta in decembrie, Max, intr-o camera despre care lasa de inteles ca ar fi sala de asteptare a unui medic. Postarea, devenita imediat virala, este insotita de comentariul: ”Vizita la doctor: e timpul pentru vaccinuri”.

Sursa foto: Facebook

Nu se intelege din poza respectiva nimic din ceea ce declara Mark. Nu exista nicio alta dovada ca Max chiar a fost vaccinata. Daca Zuckerberg e pro vaccin declarat si voia sa inlature orice urma de indoiala in aceasta privinta, putea sa posteze un filmulet, in care sa se vada clar ca face exact ce spune. Cum s-a vaccinat Mihaela Radulescu in direct la TV.

Altfel, e cam greu sa-l credem pe Mark doar pe cuvant. El incepe sa concureze cu Bill si Melinda Gates, in calitate de lideri supremi ai vaccinurilor. Filantropic, desigur. Zuckerberg investeste miliarde de dolari in industria vaccinurilor, recomanda carti pentru vaccinuri, doneaza pentru cercetari destinate productiei de noi vaccinuri si mai nou a incercat sa ofere propriul exemplu.

Magnatul aproape ca isi propune sa schimbe lumea, e foarte preocupat de responsabilitatea civica, de soarta si de viitorul omenirii. O intrebare fireasca ar fi, in acest caz, de ce nu acorda atentie si fonduri unor probleme precum reducerea emisiilor de carbon, ca sa imbunatatim lumea inclusiv pentru cei care nu s-au nascut inca, daca il intereseaza atat de mult viitorul omenirii si calitatea vietii pe pamant.

CEO-ul Facebook locuieste in Silicon Valley, o zona privilegiata, in care stau somitati si vedete extrem de bogate. Locuitorii de aici respecta rar prevederile legale in privinta vaccinurilor. Oamenii bogati din Silicon Valley lucreaza pentru mari companii tech si refuza vaccinurile in mare proportie, atragand atentia mass-media. Monitorizarile arata ca doar 49% dintre locuitorii din Silicon Valley sunt vaccinati corespunzator schemei medicale. Unii dintre cei mai bogati, elita, nu se vaccineaza nici pe ei si nu-si vaccineaza copiii. De ce ar fi Mark diferit? Pentru ca el reprezinta instrumentul de propaganda perfect pentru companiile farmaceutice. Compania sa aproape domina internetul si are o enorma influenta.

Prin postarea sa, Zuckerberg incearca sa le faca reclama companiilor farmaceutice si ii ignora cu nonsalanta pe acei multi oameni, de pretutindeni, care au avut de suferit in urma vaccinurilor. Cu toate ca acelasi Zuckerberg declara “We believe all lives have equal value” („Noi credem ca toate vietile au egala valoare”).

Intr-o postare ulterioara, Mark declara ”Stiinta e cat se poate de clara: vaccinurile functioneaza si sunt importante pentru sanatatea tuturor celor din comunitatea noastra.” Pe bune? ”I don’t buy it!” (Nu prea cred!). Daca ar fi asa, de ce nu se muta domnul Zuckerberg, de ce locuieste intr-o zona in care peste jumatate dintre locuitori refuza vaccinurile? Daca ar fi asa precum spune, n-ar locui intr-o astfel de comunitate nesigura pentru un pro vaxxer ca el. Oare are o lista cu vecinii care refuza vaccinurile si ii evita pe acestia? Cum se poate simti in siguranta sa-si trimita copiii la institutiile de invatamant comunitare, avand in vedere ca peste jumatate dintre colegii lor sunt nevaccinati?

Totul pare doar propaganda. Mass media a preluat stirea cu titluri de-o schioapa, anuntand ca faimosul fondator al retelei de socializare Facebook e pro vaccin si si-a vaccinat copila. Dar nu exista nicio dovada concreta. Mark nu spune nici macar despre ce vaccin ar fi fost vorba.

Anunțuri

Comments on: "Si-a vaccinat Zuckerberg copilul?" (1)

  1. […] Livia CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a postat de curand o poza in care isi tine in brate copila […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: