Sunt foarte incantata de solutiile homemade, pentru ca ai satisfactia ca le faci tu, stii ce ai pus in ele, sunt foarte eficiente si costa incredibil de putin, comparativ cu produsele bio. Despre acestea din urma, e bine de stiut ca certificarea ecologica nu reprezinta o garantie ca toate ingredientele sunt 100% naturale, printre ele putandu-se numara conservanti sau spumanti uzuali.

Potrivit unui studiu, publicat in 2015 de Environmental Working Group, 99% dintre mere, 98% dintre piersici si 97% dintre nectarinele din SUA au obtinut rezultat pozitiv la testele are indicau prezenta a cel putin unui pesticid. Un studiu publicat in 2003 in ”Journal of Food Protection” a aratat ca solutia de otet cu apa reduce salmonella de pe fructe si legume. Jack Bishop, editor la revista ”Cook Illustrated” a realizat un experiment asemanator si a descoperit ca otetul ucide aproximativ 98% dintre bacteriile de pe coaja fructelor si a legumelor.

Iata o solutie foarte simpla si ieftina, absolut naturala si sanatoasa, pe care o puteti prepara rapid acasa. Secretul este otetul alb. Acidul acetic din otet distruge bacteriile, pesticidele, dizolva ceara si reziduurile de toxine de pe fructe si legume.

fructe legume

Ingrediente: o cana de apa, o cana de otet alb, o lingura de bicarbonat de sodiu (fara aluminiu), o jumatate de lingurita zeama de lamaie si, optional, cateva picaturi de ulei esential de tea tree sau de lamaie. Uleiul esential de tea tree este un antibiotic natural, iar uleiul esential de lamaie este antibacterian, antiviral, antimicrobian si antifungic. Atentie, folositi ulei esential certificat, din sursa sigura. Uleiurile uzuale, de pe piata, care se vand ca fiind esentiale, sunt de fapt combinatii sintetice, chimice, care pot dauna sanatatii.

Toate ingredientele se amesteca intr-un recipient cu pulverizator si se agita bine inainte de folosire. Spalati fructele si legumele cu apa, apoi pulverizati-le cu solutia dezinfectanta. Curatati-le cu solutie, in palme, sau puneti-le intr-un bol in care lasati solutia pulverizata sa actioneze cateva zeci de secunde. Apoi, clatiti-le bine cu apa.

De ce sa folosim otet alb? Iata diferentele dintre otetul alb si otetul de mere.

Otetul de mere contine vitamine si minerale, mai putin acid acetic decat otetul alb, este excelent pentru uz intern, alimentar, pentru digestie. Are un pH mult mai mare decat otetul alb.

Otetul alb, desi este numit otet din vin, este obtinut din alcool distilat, fermentat prin adaugarea de zahar si de bacterii vii. Are un continut de aproape 100% acid acetic. Alte tipuri de otet contin acid acetic in proportie de 5-8%. Otetul alb este ideal pentru dezinfectarea fructelor si legumelor si ca ingredient pentru diverse produse de curatenie.

Comments on: "Solutie naturala de curatare legume si fructe" (3)

  1. […] Livia Sunt foarte incantata de solutiile homemade, pentru ca ai satisfactia ca le faci tu, stii ce ai pus […]

    Apreciază

  2. mi se pare o exagerare sa cureti atat de sofisticat fructele si legumele, sunt mare consumatoare pentru ca mi-au readus sanatatea si stiu cum si care sunt potrivite pentru functionarea organismului meu, dar niciodata nu m-am uitat la ele ca la ceva contaminat, normal ca le speli si poate mai cercetezi sursa (daca ai posibilitatea, cunostinte, sa le achizitionezi din ograda), dar totusi….mi se pare ca le terorizezi cu otet :)))) …

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: