Oglinzile

Ratacind pe ici, pe colo, un caine urias a ajuns intr-o sala in care peretii erau oglinzi imense. Astfel, s-a vazut brusc inconjurat de caini uriasi. Animalul a devenit amenintator, a inceput sa maraie si sa-si arate coltii, defensiv si agresiv. Toti cainii uriasi din oglinzi au facut la fel, dezvelindu-si coltii fiorosi.

Cainele a inceput sa se invarta in toate partile, cautand sa se apare de atacatorii agresivi. Vazandu-se inconjurat din toate partile de adversari la fel de puternici ca si el, fara sa-i poata nicicum evita, animalul a inceput sa latre cu furie si s-a azvarlit asupra unuia dintre inamici. Cainele nostru s-a lovit puternic de oglinda, a cazut cat colo, ranit, speriat si plin de sange, fara sa inteleaga ce i se intamplase. Era aproape sigur ca n-avea nicio scapare si ca avea sa moara in urma confruntarii cu toti dusmanii sai uriasi din oglinzi.

Daca ar fi dat o singura data din coada, prieteneste, ar fi ramas surprins sa constate ca toti ceilalti caini ar fi facut la fel. I-ar fi raspuns cu aceeasi prietenie si n-ar mai fi fost nevoie sa-si sparga capul atacandu-si imaginea ostila, plina de frica si defensiva, reflectata intr-o biata oglinda. Cam asa e fiecare dintre noi si cam asa este lumea in care ne oglindim cu totii.

caine oglinda

Anunțuri

Comments on: "Oglinzile" (3)

 1. […] Livia Ratacind pe ici, pe colo, un caine urias a ajuns intr-o sala in care peretii erau oglinzi imense. […]

  Apreciază

 2. Offf… de ar fi asa mereu. De cate ori nu am pornit cu inima deschisa, naiva, buna si increzatoare, fara pic de suspiciune. Si m-am trezit fie lovita direct in fata, fie pe la spate miseleste. Rea nu pot deveni, ca nu asa imi sunt genele. Dar am devenit rezervata si fara expresii.

  Apreciază

  • Draga Adina, inteleg ce spui si banuiesc ce simti, fiindca am trecut si eu prin astfel de stari. Insa fericirea mea a avut mereu ca ingredient deschiderea catre ceilalti.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: