Furculite in loc de cutite

”Forks over knives” (Furculite in loc de cutite) este un film documentar, lansat in anul 2011, bazat pe principiul parintelui medicinei, Hipocrate: ”Hrana sa va fie medicament si medicamentul hrana.”

Filmul, realizat de cineastul independent Lee Fulkerson, analizeaza posibilitatea ca majoritatea bolilor degenerative sa fie vindecate sau oprite din evolutie prin schimbarea regimului alimentar si renuntarea la consumul de proteine de origine animala, pornind de la argumentele chirurgului Dr.Caldwell Esselstyn si ale biochimistului nutritionist, faimosul T.Colin Campbell, autorul cartii ”Studiul China”, poate cel mai complet studiu despre nutritie realizat vreodata.

vegetables

Daca suntem, intr-adevar, ceea ce mancam, atunci putem schimba si transforma ceea ce suntem. Sau ceea ce am devenit. Ceea ce unii au devenit: diabetici, hipertensivi, suferinzi de diverse afectiuni osoase, de boli autoimune, de cancer. 40% dintre americani se confrunta cu obezitatea, un american moare in fiecare minut din cauza bolilor cardiace si 1500 de oameni mor zilnic in urma cancerului. O treime dintre americanii nou-nascuti au toate sansele sa dezvolte un diabet in cursul vietii, iar generatia actuala de oameni este, poate, prima care are sanse reduse de a-i supravietui generatiei anterioare. Oboseala cronica a devenit o afectiune comuna, ”tratata” cu multa cafea, zahar si bauturi energizante.

”Cineva trebuie sa se ridice si sa spuna ca solutia nu este un alt medicament, solutia este spanacul.”

Pe parcursul filmului, veti putea urmari cazuri concrete, declaratiile unor medici care au inclus dieta vegetariana in tratamentul recomandat pacientilor si veti afla informatii care pot sa va schimbe modul de a gandi, de a manca si chiar de a trai.

Frank Medrano, bodybuilder vegan, a declarat ca acest film i-a schimbat si imbunatatit enorm viata, iar dieta pe care a adoptat-o i-a sporit performantele si rezistenta fizica. Principalul motto al celor care au devenit vegani este: ”Pe o gorila ai intreba-o de unde isi ia proteinele?”

Industria carnii de vita a contribuit la moartea mai multor americani decat toate razboaiele acestui secol, toate dezastrele naturale si accidentele de automobil, combinate. Daca gratarul de vita este ideea voastra de ‘hrana adevarata pentru oameni adevarati‘, atunci va doresc sa locuiti in apropierea unui spital cu adevarat bun.” (Dr. Neal Barnard, Profesor la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii „George Washington”, Presedinte al „Physicians Committee for Responsible Medicine” – Comitetul Medicilor pentru o Medicina Responsabila).

„Va rog sa puneti un copilas intr-un patut, laolalta cu un mar si un iepure. Daca va manca iepurele si se va juca cu marul, va promit ca va cumpar o masina noua!” (Harvey Diamond, Fit for Life)

”Sunt atatea lucruri pe care nu le poti controla, dar iti poti controla propriul corp. Mananca pentru a trai si nu trai pentru a manca!”

P.S. Repet ceea ce am mai zis si voi mai spune cu orice ocazie, o observatie asupra unei inconsistente logice: daca viitorii medici depun juramantul lui Hipocrate, de ce nu studiaza nutritia inainte, in mod obligatoriu, in cadrul facultatii, conform retetei parintelui medicinei?

Nota: traducerea documentarului nu este cea mai corecta, e pilda termenul ”drug”, care inseamna medicament, a fost tradus mot-a-mot prin ”drog”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: