In Florida, pe o strada a orasului Sarasota, exista piane publice la care oricine poate canta. Donald Gould, un om al strazii, fara adapost, a surprins trecatorii cand s-a asezat un astfel de pian si a inceput sa cante. Muzica a facut mereu parte din viata lui. Zdranganea la pian in copilarie, a cantat in timpul colegiului si in perioada in care a servit in Marina. Din cauza drogurilor si a alcoolului, a ajuns pe strazi. Reprezentatia sa a fost mediatizata, iar pe youtube a adunat peste un milion si jumatate de vizualizari, peste noapte, despre care Donald nici macar nu avea habar.

„Coplesitor… Nu stiu ce sa spun.”, a declarat el. “Ce sper sa reusesc e sa ating cat mai multi oameni. Sa-i fac sa se simta bine.” Donald spera ca oamenii sa poata vedea ce se ascunde in interiorul sau, dincolo de aspectul sau exterior neingrijit. “Cel mai mult as vrea sa simta muzica pe care o cant si pasiunea.”

Natalie Trayling are 80 de ani. Este pasionata de pian inca din copilarie. Prefera sa cante pe strazile din Melbourne sau in spitale. Piesa pe care o puteti asculta in videoclipul de mai jos a compus-o pe la 13-14 ani.

“Ador sa cant in aceste locuri si cred ca oamenii acestia ar trebui sa asculte muzica. Ma face sa ma simt foarte bine sa cant si sa ma aflu printre acesti oameni. E ceva ce n-as simti intr-o sala de concerte, fiindca acolo merg doar anumiti oameni. Aici, e pentru toti.”

Intr-o zi, pe cand citea ziarul, Jarbas Agnelli a vazut o fotografie in care erau niste pasari pe o sarma electrica. A taiat poza si i-a venit inspiratia sa compuna un cantec, folosind pozitia fiecarei pasari pe post de nota muzicala. Era curios sa asculte ce melodie “creasera” pasarile. Iata ce a iesit:

Copyright Logo Livia Bonarov

Preluare continut de pe acest site.
Se pot prelua doua paragrafe din continutul unui articol, cu indicarea link-ului sursei unde poate fi citita continuarea.

Anunțuri

Comments on: "Pasarile care “compun” muzica si talentele strazii" (2)

  1. Albertina said:

    Pianista din mijloc are poliartrita…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: