Va invit sa urmariti un filmulet emotionant despre importanta educatiei practice, nu teoretice. E o poveste despre o mama, o fiica si un ananas. 🙂

Mama, fara studii, n-a stiut si n-a putut sa-si educe copilul prin vorbe, ci doar aratandu-i cum sa faca orice, prin propriul exemplu sau sfatuindu-si copila sa invete din exemplul si experienta altora.

E cea mai sanatoasa educatie. Cea mai buna lectie si cel mai bun sprijin pentru copiii nostri e sa le aratam cum sa faca ce doresc, sa-i invatam prin exemplul personal si prin propria experienta. Dar, pentru asta, e necesar sa fi invatat si sa stim noi, pentru noi, in primul rand.

In loc sa le spunem teorii despre ce ar trebui sa faca sau sa-i sfatuim cum ar putea reusi. In loc sa facem noi totul, in locul lor, crezand ca-i protejam, fiindca, astfel, ei vor deveni dependenti de noi si nu vor fi capabili sa se descurce pe cont propriu.

Fiindca va veni o zi cand nu vom mai putea fi langa ei, sa-i ajutam sau sa facem ceva in locul lor. Va veni o zi cand nu vom mai fi prezenti in viata lor. Singura cale sa-i stim in siguranta e aceea de a-i invata, cat se poate de concret si practic, cum sa se descurce singuri.

“Sunt fericita s-o vad invatand din experienta si reusind singura. Intr-o zi, cand eu nu voi mai fi langa ea, stiu ca ea se va descurca.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: