Va invit sa urmariti un filmulet emotionant despre importanta educatiei practice, nu teoretice. E o poveste despre o mama, o fiica si un ananas. 🙂

Mama, fara studii, n-a stiut si n-a putut sa-si educe copilul prin vorbe, ci doar aratandu-i cum sa faca orice, prin propriul exemplu sau sfatuindu-si copila sa invete din exemplul si experienta altora.

E cea mai sanatoasa educatie. Cea mai buna lectie si cel mai bun sprijin pentru copiii nostri e sa le aratam cum sa faca ce doresc, sa-i invatam prin exemplul personal si prin propria experienta. Dar, pentru asta, e necesar sa fi invatat si sa stim noi, pentru noi, in primul rand.

In loc sa le spunem teorii despre ce ar trebui sa faca sau sa-i sfatuim cum ar putea reusi. In loc sa facem noi totul, in locul lor, crezand ca-i protejam, fiindca, astfel, ei vor deveni dependenti de noi si nu vor fi capabili sa se descurce pe cont propriu.

Fiindca va veni o zi cand nu vom mai putea fi langa ei, sa-i ajutam sau sa facem ceva in locul lor. Va veni o zi cand nu vom mai fi prezenti in viata lor. Singura cale sa-i stim in siguranta e aceea de a-i invata, cat se poate de concret si practic, cum sa se descurce singuri.

“Sunt fericita s-o vad invatand din experienta si reusind singura. Intr-o zi, cand eu nu voi mai fi langa ea, stiu ca ea se va descurca.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: