Noua medicina alopata

Acest articol reprezinta modul meu preferat de a raspunde, cu umor, la orice. In acest caz, la denigrari amuzante.

M-au botezat Lavinia. Sau „noua” Crina Veres. In niciun caz noua Livia Bonarov Ne-Iradiata-Excizata-Profilactic-Inutil. Si asta in conditiile in care dansii nu-si folosesc numele de botez. Ci pseudonime.

Au gasit explicatia „logica” pentru toate „ilogismele” mele. De pilda, ma considera ipocrita fiindca am fost vreodata la medic sau m-am operat vreodata in viata, iar acum indraznesc sa vorbesc despre autovindecare. Si argumenteaza „logic”, la modul: ce conteaza ca am refuzat Interferonul, cata vreme ma operasem deja? Nu se mai pune…

Desi ii acorda melanomului meu malign o fantasmagoric de generoasa rata de supravietuire de 98%, iar cancerului lui Steve Jobs ii ofera, tot cu extrema generozitate, rata de 74%, tot ei adauga ca mie nu-mi strica niste chimioterapie, iar lui Steve Jobs niste alopatie in plus. Fiindca asta e tratamentul medical „corect”, din punctul lor de vedere. Probabil ca, in viziunea dansilor, rata de supravietuire, in cazul in care suntem sanatosi, este de 1% fara alopatie. Nu m-ar mira sa declare ca nici acum nu i-ar strica niste chimioterapie si niste alopatie lui Steve Jobs. Sau mie.

Ba nu m-ar mira ca, dupa NOUA MEDICINA ALOPATA, sa-mi acorde in curand chiar 101% sanse de supravietuire, in cazul melanomului meu malign cu nivel de invazie Clark 3, mai multe sanse decat chiar medicilor care imi dadusera 4 luni de trait. noua medicina alopataDesi chiar dansii declara, dupa “logica” lor imbatabila, in conditiile in care nu aveam metastaze, ca ar fi fost mai generosi si mi-ar fi dat mai mult de 4 luni de trait, totodata considerand chimioterapia profilactica, in continuare, conform diagnosticului. Desi insasi literatura de specialitate declara altceva. Precum spuneam, intr-un articol anterior, parintele logicii, Aristotel, se poate lua de mana cu parintele medicinei, Hipocrate, ca sa se rasuceasca amandoi in mormant. Poate ca nici lor nu le-ar strica niste chimioterapie. Poate o fi si resuscitanta, nu numai „profilactica”.

Nu m-ar mira ca NOUA MEDICINA ALOPATA sa ma onoreze, cat de curand, dupa noi standarde, chiar cu 101% sanse de supravietuire, in cazul melanomului malign de nivel Clark 3, cu o rata de supravietuire mai mare decat cea a tuturor medicilor care m-au consultat vreodata sau a dansilor, a celor care au realizat analiza “logica” a “ilogismelor” mele. Fiindca i-am stresat pe toti. Pe medici, refuzandu-le recomandarile si atotcunoasterea, pe dansii, fiindca au citit o gramada de articole de pe blogul meu, ca sa ma poata combate “logic”. Si se stie ca stresul dauneaza grav sanatatii.

Din punctul dansilor de vedere, faptul ca Angelina Jolie, citez: „taie tot ce prezinta risc de cancer in viitor” e o „profilaxie dusa la extrem”. In cazul acesta, bag de seama ca nu-i deloc profilactic sa ne nastem.

Cum eu nu necesitam, citez: „mastectomie totala pentru niste noduli benigni”, „faza cu ciopartirea e o licenta poetica”. Ma intreb ce parere profilactica ar avea oftalmologul dansilor despre faptul ca au citit ca nodulii mei erau ambii „benigni”, desi scria clar ca unul era potential malign, excizia recomandandu-mi-se, tot profilactic, desigur, inclusiv in cazul celui benign?! Pentru dansii, se pare ca doar mastectomia reprezinta o ciopartire a sanilor, exciziile inutile de noduli se incadreaza, probabil, la categoria operatiilor estetice.

Pai, „domnilor”, in cazul asta va doresc sa nu care cumva sa nimeriti, in scopuri profilactice, pe baza de excizie, peste un nou doctor Ciomu!

Si poate ar trebui sa facem impreuna o reclamatie la Dumnezeu sau la BOR, poate ar trebui sa-l acuzam pe Dumnezeu de malpraxis, fiindca nu-i suficient de bun corpul cu care ne nastem, daca mostenim gene ereditare cu risc cancerigen si cate si mai cate, plus ca am vrea o rata de supravietuire de infinit %. Si niste certitudini absolute. Parafate de Preasfinti sau de Presedintele Colegiului Preotilor, Dumnezeu. Preferabil fara sa le dam spaga pentru prescriptia de nemurire!

Anunțuri

Comments on: "Noua medicina alopata" (2)

  1. Studiile tale medicale iti dau dreptul sa critici medicii [care la un moment dat te-au tratat] ? Eu cred ca filozofezi cam mult pe un subiect despre care ai citit pe ici pe colo.

    Apreciază

  2. nu stiu daca are rost polemica tip „criticilor mei” cat timp oricum cititorii tai inteleg ce spui tu si cititorii lor inteleg ce spun ei.

    doua lumi diferite care nu se vor intersecta niciodata desi, paradoxal, la un moment dat au pornit din aceeasi idee. ca si lumea dialectica in care traim.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: