Cel mai important factor determinant al sanatatii este gandul. Nu genetica, nu sportul sau nutritia, ci mintea. E un fapt demonstrat in repetate randuri de studiile stiintifice din psihoneuroimunologie, psihoneurocardiologie, psihoneuroendocrinologie si de cercetarile asupra cancerului si ale tulburarilor psihosomatice.

Daca inca va indoiti ca gandurile va influenteaza starea de sanatate, iata povestea celei mai longevive persoane atestate, o frantuzoaica numita Jeanne Louise Calment, care a atins varsta de 122 de ani si 164 de zile. Care era secretul ei? Potrivit cercetatorului Jean-Marie Robine: “N-a facut nimic deosebit ca sa-si conserve sanatatea.”

Jeanne Louise Calment s-a nascut in februarie 1875 si a murit in august 1997. A stabilit un nou record de varsta. A fost mereu o femeie activa, la 85 de ani practica scrima si la 100 de ani mergea pe bicicleta.

Jeanne Calment a fumat, incepand de la 21 de ani, a baut vin si a consumat aproape un kilogram de ciocolata saptamanal pana la varsta de 119 ani. Aspectul sau fizic, mai tanar decat varsta, il punea pe seama uleiului de masline, pe care il folosea zilnic, atat intern, cat si extern.

Femeia era de parere ca longevitatea sa se datora faptului ca radea mult si nu se stresa niciodata. Jeanne spunea: “Daca nu poti face nimic, nu-ti face griji.” Probabil a contat si faptul ca se nascuse intr-o familie bogata, se casatorise cu un barbat bogat, ceea ce i-a permis sa traiasca o viata usoara si linistita, fara niciun stres mental.

A devenit cea mai varstnica actrita, aparand in filmul “Vincent and Me”, la 114 ani, si cea mai varstnica pacienta operata vreodata, suferind o interventie chirurgicala la sold, la 115 ani.

S-a lasat de fumat la 117 ani, dar nu din cauza ca nu s-ar fi simtit bine. Aproape isi pierduse vederea si ii era greu sa ceara de fiecare data un foc atunci cand voia sa-si aprinda o tigara. S-a ingrijit singura pana la varsta de 110 ani.

jeanne calment

La aniversarea a 120 de ani, intrebata fiind cum isi vede viitorul, Jeanne a raspuns, cu umor: “foarte scurt.” “Dumnezeu m-a uitat”, spunea frantuzoaica.

Prin comparatie, un om pe care il cunosc personal, adept al unui stil de trai foarte sanatos, care manca sanatos, facea sport si putea fi descris drept o persoana extrem de sanatoasa, a murit in urma unui infarct, la varsta de 61 de ani. Nu e de mirare, omul avea personalitate de tip A si nu-mi amintesc sa-l fi vazut vreodata razand, nici macar o data.

Pe langa povestile de viata, ce spun cercetarile despre ganduri si despre una dintre cele mai raspandite cauze a deceselor: cancerul? Potrivit publicatiei “Journal of Psychosomatic Research”: “Reprimarea extrema a furiei a fost caracteristica identificata cel mai frecvent in cazul a 160 de paciente bolnave de cancer la san.”

O alta cercetare concluzioneaza ca: “S-au obtinut rezultate care indicau un nivel extrem de scazut al furiei in numeroase studii asupra pacientilor bolnavi de cancer. Astfel de rezultate, atat de scazute, indica suprimarea, reprimarea sau blocarea furiei. Exista dovezi care arata ca furia reprimata poate fi precursorul declansarii cancerului, cat si un factor al dezvoltarii bolii dupa diagnosticare.”

Mi se pare extrem de interesant faptul ca o femeie, care a trait 122 de ani, a fumat timp de 100 de ani fara sa se imbolnaveasca. De ce n-a murit mai devreme din cauza fumatului? Pentru ca gandurile sunt mai importante decat stilul de viata.

Surse: http://www.collective-evolution.com, http://viola.bz/jeanne-calment-world-record-of-life/

Anunțuri

Comments on: "Secretul longevitatii femeii de 122 de ani" (1)

  1. Oană Andrei Gabriel said:

    Trist dar adevărat deocamdată – în ziua de azi conștiința umană a ajuns la o asemenea degradare încât există oameni care ar putea aspira la un asemenea gen de „longevitate” precum cea a acestei femei care a „trăit” până la 122 de ani. Stilul de viață este foarte important atât în ceea ce privește longevitatea trupului fizic al omului cât și în ceea ce privește calitatea trăirilor sale. Departe de om însă este cunoașterea a ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos și asta de ceva vreme bună. Acel om căruia trupul fizic i-a cedat la 61 de ani habar nu avea de ce înseamnă un stil de viață sănătos – asemeni marii majorități a acestei societăți care de ceva vreme bună (mai bine de 10000 de ani) și-a pierdut capacitatea de a raționa. Cel mai important factor determinant al sănătății omului este de fapt puritatea gândurilor sale căci aceasta îți determină de fapt stilul de viață (interacționarea cu universul în care omul se află cu un scop (cu o menire) – neconștientizat însă de ceva vreme bună). Cum văd că sunteți o persoană care cel puțin la prima vedere se pare că este adeptă a cititului vă recomand să citiți seria de cărți Cedrii Sunători ai Rusiei scrisă de rusul Vladimir Megre (dacă știți limba engleză – ideal varianta în acestă limbă – o mai bună traducere din limba rusă). Există șanse ca informația din aceste cărți să vă dea oportunitatea de a experimenta un alt fel de longevitate în această întrupare decât cel al doamnei ce a atins în același trup fizic nu atât de înaintata vârstă de 122 de ani.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: