Muzica Universului

Multa lume a auzit de Michel Foucault datorita experimentului sau cu pendulul, prin care fizicianul a demonstrat ca pamantul se invarte in jurul axei sale. Un alt experiment de-al sau, mai putin cunoscut, dar foarte interesant, face referire la „muzica universului”. Foucault a luat doua pendule similare si le-a desincronizat. Totusi, oricat le desincroniza, pendulele tindeau sa se resincronizeze perfect pana cand ajungeau sa aiba aceeasi miscare. Deci doua pendule diferite, cu ritmuri diferite, ajung sa aiba acelasi ritm, oricat ai incerca sa le desincronizezi. Americanii au reluat experimentul in spatiu, fara gravitatie si frecare, si au constatat acelasi sincron. Mai tarziu, in 2001, s-a acordat Premiul Nobel pentru descoperirea „dansului” atomilor.

universal-music

Se mai indoieste cineva ca exista o „muzica” a Universului, un ritm in care totul e armonie, indiferent ca noi, aici, „traind in cercul nostru stramt”, percepem haos, dezordine si vrajba? Indiferent cat de “desincronizati” parem noi, aici, sau ni se par situatiile, viata noastra, relatiile cu ceilalti, etc., e doar o perceptie. Eronata. O iluzie. Cum e si iluzia separarii, provenita din polaritatea mintii. De fapt, totul e armonie si se resincronizeaza intru armonie, indiferent de orizontul extrem de limitat al perceptiilor si al mintii noastre. Totul e armonie si totul e pentru armonie, totul e perfect, inviolabil si indestructibil de perfect. S-a demonstrat inclusiv stiintific ca exista aceasta muzica perfecta a Universului sau a lui Dumnezeu, indiferent ca nu toti o putem auzi (unii chiar pot).

Lui Foucault ii placea muzica clasica, in special Bach si Mozart. Foarte in asentiment sunt, plus Beethoven. Cred ca muzica ramane cea mai buna forma de comunicare posibila. In afara de tacere, desigur…

Reclame

Comments on: "Muzica Universului" (1)

  1. […] via Muzica Universului | NU EXISTA BOLI. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: