Povestea lui MULTUMESC

Va multumesc din suflet si ma inclin. Pagina de facebook „NU Exista BOLI” a devenit o comunitate de 1100 followeri si pentru asta va sunt recunoscatoare. Va multumesc ca existati, voi cei care imi dati in fiecare zi curaj sa merg mai departe pe calea pe care am ales-o, voi cei pentru care scriu, iar tot ce scriu este in primul rand un sfat pentru mine insami, va multumesc pentru aprecieri, cat si pentru critici.

multumesc_mult_fPovestea lui MULTUMESC

Cica era un om caruia ii era frica sa vorbeasca in public. Avea cel mai scazut nivel in acest domeniu. A cautat informatii pe internet pentru ca voia sa scape de frica asta. I-ar fi placut sa poata obtine o abilitate magica prin care sa vorbeasca in public cu usurinta.

Cautand pe internet, a descoperit in orasul sau un club de public speaking. La acest club, oamenii se adunau ca sa invete arta vorbitului in public.

Omul nostru si-a spus in gand: “Multumesc! Multumesc ca in sfarsit pot sa-mi dezvolt aceasta abilitate a vorbitului in public si pot sa urc pe cea mai inalta treapta a succesului!”

S-a dus la club si a observat ceva ciudat. Tot clubul era plin de evaluatori. Era un evaluator pe partea de gramatica, care cauta greselile gramaticale din discurs. La primul sau discurs public, omul nostru a facut multe greseli gramaticale. Insa povestea primului discurs nu s-a oprit aici. Partea interesanta a venit din partea evaluatorului pe sectiunea de timp, iar cand i s-a afisat timpul, bietul om a incremenit. Sustinuse cel mai scurt discurs, la cel mai slab nivel. Mai exista un evaluator care contoriza sincopele si inadvertentele verbale din discursul fiecarui speaker. In acea zi, omul cel fricos sustinuse cel mai prost discurs public.

Insa asta nu l-a descurajat, el s-a ambitionat mai mult. Isi dorea enorm sa reuseasca un discurs public foarte bun.

Asa ca s-a dus acasa si-a pregatit un nou discurs, iar cand s-a dus din nou la club, a luat toti evaluatorii de discurs la rand si le-a spus:

– Multumesc evaluatorului de gramatica!

– Multumesc evaluatorului de timp!

– Multumesc evaluatorului de contorizare a sincopelor si inadvertentelor verbale!

Apoi si-a inceput discursul. A scris trei cuvinte pe trei biletele. A strans ghemotoc primul biletel si l-a aruncat in sala. Cineva a ridicat biletelul si l-a citit cu voce tare. Pe biletel scria:

– Pentru bunatate, iti multumesc!

Apoi, omul nostru cel fricos a strans ghemotoc biletelul numarul doi si l-a aruncat din nou in sala. Pe el scria:

– Pentru simplitate, iti multumesc!

La sfarsit, a strans ghemotoc si ultimul biletel si l-a aruncat in sala, iar pe biletel scria:

– La rau si la bine, iti multumesc!

Sa spunem, deci, „Multumesc”, cu orice ocazie, chiar si atunci cand lucrurile nu merg chiar atat de bine precum ne-am dori, dar mai ales cand avem motive de recunostinta! Iar motive de recunostinta avem o gramada, in absolut fiecare zi…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: