Paiul si barna din ochi

“Sa iubesti pe cineva inseamna sa fii constient de bunatatea din acel om. Iubind un om, ii trezim constiinta bunatatii sale interioare. E ca si cum acel om n-ar putea realiza cat este de valoros pana nu s-ar privi in oglinda iubirii noastre, spre a se vedea pe sine insusi.” (John Gray)

i see me

Oamenii refuza sa inteleaga, sa acceada nivelul de constiinta prin care sa se vada pe ei insisi in ceilalti si in tot ce li se intampla. Acest nivel de constiinta nu poate fi atins decat prin responsabilitate. De sine si de ceilalti. Nu poti ajunge acolo vazand mereu doar paiul din ochiul celuilalt si nu barna din ochiul tau. Niciodata nu poti ajunge acolo daca ridici primul piatra, daca judeci, daca etichetezi, daca astfel inchizi poarta prin care un alt om poate evolua in sine, cat si in tine, prin prisma ta. Faptul ca tu nu poti accepta ca acel om va evolua, din punctele de vedere asupra carora i-ai inchis poarta, judecandu-l si etichetandu-l, arata nu atat neputintele omului respectiv, cat neputintele tale.

Ai grija ce spui, ce gandesti sau ce parere ai despre altul, fiindca toate astea sunt mai mult despre tine decat despre el. Nu poti vedea in alt om decat diverse aspecte ale sinelui tau, de care nu esti constient si pe care refuzi sa le integrezi.

Nu cunosc niciun om pe care sa-l fi ajutat personal sa evolueze parerile, etichetele si judecatile despre alt om. Cunosc, in schimb, o gramada de oameni care se limiteaza si se inchid in propriile lor perceptii si pareri rigide despre lume.

Copyright Logo Livia Bonarov

Preluare continut de pe acest site.
Se pot prelua doua paragrafe din continutul unui articol, cu indicarea link-ului sursei unde poate fi citita continuarea.

Anunțuri

Comments on: "Paiul si barna din ochi" (1)

  1. […] via Paiul si barna din ochi | NU EXISTA BOLI. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: