Despre esenta umana si esenta divina.

Omul este “particula” de Dumnezeu. Creatia este infinit mai mare decat ceea ce percepem ca fiind “lumea” noastra. Nu exista bine si rau, nu exista polaritate. Dualitatea aceasta a aparut din confuzia intre “lumina”, ca simbol al divinitatii si al iubirii si “intuneric”, ca simbol al demonicului si al fricii, dar, de fapt, doar lumina exista cu adevarat, intunericul este o iluzie, este absenta luminii. Atunci cand mintea reuseste sa atinga un nivel superior de gandire, depasind polaritatea, va intelege atat Creatia, cat si pe Creator.

Omul a fost creat de Dumnezeu pornind de la o scanteie a spiritului Lui. Si scanteia a intrat in materie, s-a imbracat cu materie si treptat a evoluat in fiinte care seamana din ce in ce mai mult cu Dumnezeu. Fiintele sunt in devenire in Dumnezeu, cresc in constiinta de sine pana cand o ating pe cea a Lui Dumnezeu in care se mistuie.

Domnul traieste in multe lumi si atata timp cat ESTE, EL creeaza necontenit. Domnul se revela prin creatia Sa si prin sinele fiintelor.

Atat lumina cat si intunericul sunt eterne si nemarginite in fiintarea lor. Doar lumina exista cu adevarat, caci intunericul este lipsa luminii. Ridicandu-te mai presus de lumina si de intuneric, asa vei intelege, de pe acele inaltimi, de unde a luat fiinta chiar Domnul Dumnezeu.

God-Particle

Despre energie, sanatate si vindecare. Despre scop personal si responsabilitate.

Toti suntem UNUL, interconectati. Totul este in conexiune cu totul. Realitatea se contureaza, ca si creatie a noastra, prin manifestarea energiei, prin materializarea sa. Energia este un flux continuu, care se directioneaza acolo unde este focusata atentia noastra (fapt confirmat de descoperirile fizicii cuantice). Atentia exprima intentia. Asadar, prin simpla noastra intentie ne concentram atentia, care dirijeaza energia sa creeze realitatea materiala in care traim. Cream realitatea prin propriile ganduri, cu atat mai mare forta cu cat fuzionam cu altii, cu formele vii de energie, in general.

Sanatatea izvoraste din suflet si se propaga mental si apoi fizic. Asadar, deducem ca orice afectiune fizica se poate vindeca parcurgand drumul „invers”: de la corp la minte si apoi, in profunzime, la suflet.

Suferinta nu este decat un semnal de alarma, de trezire, de reamintire a esentei divine din noi. Nu reprezinta nicidecum o cale sau o solutie, este un simplu ceas de destepare a constiintei adormite sau absorbite de planul fizic-material, care si-a uitat adevarata identitate.

Viata omului este un dar, o bucurie si nu-i nevoie sa depunem efort spre a trai, deoarece universul si planeta pe care locuim ne ofera deja toate cele necesare existentei.

Destinul omului este unul individual, unic, nicidecum unul cu efect de turma. Omul isi implineste destinul prin responsabilitate de sine, descoperindu-si solitar forta de creatie si invatand sa si-o manifeste. Cele mai bune lectii le putem invata de la natura, din ciclul sau firesc si intelept de existenta. Scopul vietii noastre, „quest”-ul sau singurul „target” este acela de a ne aminti cine suntem, ca esenta, in mod constient.

Ca fiinte umane, suntem legati cu intreaga lume prin corp, minte si suflet. Ne cream o retea de interdependente mai mult sau mai putin controlate. Energiile corpului, ale mintii si ale sufletului se pot transforma una in alta.

Energia curge intr-acolo unde o directioneaza atentia (nazuinta) care arata calea intentiei. Lumea omului se creeaza din energia directionata. Puterea omului se manifesta intr-acolo unde se indreapta nazuinta mintii.

Inainte de a actiona, omul sa se adune in sine, sa-si dramuiasca puterea si abia atunci sa-si indrepte nazuinta catre ceea ce vrea sa realizeze. Si astfel va fi ajutat de energiile corpului, ale mintii si ale sufletului, puteri care se pot transforma una in alta.

Vitalitatea este o realitate a gradului de constientizare a existentei sufletului. Desi vitalitatea este data de suflet, ea se exprima si prin minte si prin trup.

Cat priveste ingrijirea de sine, a mintii si a trupului, trebuie sa o dam in primul rand sufletului si atunci si capul si restul trupului deopotriva or s-o duca bine.

Sunteti legati cu lumea intreaga. Sporiti-va puterile cu puterile lumii.

Multe ne sunt date fara efort in lume, soarele aduce caldura, ploaia aduce rod, pasarile canta. Oare ce motiv avem sa nu fim fericiti in viata data noua de catre Dumnezeu?

Sa nu glorificati suferinta sub nici o forma, caci suferinta omului este desprinderea sa de inima Lui Dumnezeu.

Durerea apare ca sa te trezeasca la viata, sa devii mai constient de calea pe care sa o urmezi. Accepta aceasta trezire si vei ramane treaz.

Renunta la tot ce nu-ti aduce pace si multumire in viata. Calea suferintei nu duce la Dumnezeu.

Fii responsabil de faptele tale.

Omul este propriul sau stapan. Nu intrebati la fiecare pas ce aveti de facut, caci asa veti face toata viata numai ce va spun altii.

Nu-i copia pe altii, gaseste-ti propria ta cale pe care sa mergi plin de incredere, intru implinirea vietii.

Armonia naturii si intelepciunea omului merg mana in mana. Asculta ce-ti spune natura, urmeaza calea armoniei naturii.

Invata sa traiesti natura ta interioara si din liniste iti va izvori bucuria fara un motiv anume.

Urmeaza-ti perseverent idealul. Tine-ti visele vii, ca asa se vor implini. Optimismul atrage fapta implinita. Fapta buna face viata omului buna.

Ia seama sa nu dai ceva bun celui rau, caci rasplata lui pentru tine va veni din rautatea lui.

Rautatea oamenilor nu te va atinge daca nu lasi sa-ti intre in minte gandurile lor negre.

Fii neclintit ca stanca atunci cand intunericul altor oameni te impresoara si nu te lasa ademenit de ei.

Pe tatal si pe mama ta sa ii cinstesti, daca ei urmeaza lumina Lui Dumnezeu, iar daca ei se afla cu mintea in intuneric, sa fugi de ei. Asa iti va fi bine si multi ani vei trai.

Sa aduci lumina divina in tine si asa vei gasi raspunsuri la problemele tale.

A trai cu scop divin este singurul mod de a vietui cu adevarat, de a simti din plin ca esti viu.

Virtutea inseamna putere.

Sa te infranezi sa agonisesti lucruri care nu-ti folosesc si sa dai lucrurile care iti prisosesc.

Iertarea il vindeca in primul rand pe cel care iarta.

Speranta intinereste.

Iubirea vindeca.

Increderea unui singur om misca muntii.

Fericirea se traieste pe calea vietii, nu la capatul drumului.

Va urma…

Reclame

Comments on: "Legile lui Zamolxe. Cartea secreta a vietii. Partea a II-a." (7)

 1. se spune si se scrie „focalizat”, nu „focusat” !
  din ce surse au fost extrase aceste „legi” ?

  Apreciază

  • Exista si se foloseste si termenul „focusat” in limba romana, provine de la „focusare”, uite ce scrie in DEX: http://dexonline.ro/definitie/focusare. Desigur, e teribil de simplu sa cautam nod in papura. Recomand FOCUSAREA pe continutul articolelor. 🙂
   Surse: in principiu, Cartea Remer Ra – “Legile lui Zamolxe”, Editura Deceneu, 2009, cat si alte informatii, de pe internet, despre Zamolxe.

   Apreciază

 2. Sunt un zamolxian,care pina acum,n-am gasit o prezentare atit de reala a credintei noastre stramosesti.Sunt incintat si va multumesc.

  Apreciază

 3. m aE INTERESA SURSA ACESTOR TEXTE. legile lui zamolxis? din ce documente?

  Apreciază

  • Surse: in principiu, Cartea Remer Ra – „Legile lui Zamolxe”, Editura Deceneu, 2009, cat si alte informatii, de pe internet, despre Zamolxe.

   Apreciază

 4. Reblogged this on Pagina lui Liana Cojocaru and commented:
  O alta prezentare

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: