Zamolxe a fost un profet al vremurilor sale si un mare vindecator. Istoricul Herodot, confirmat de Strabon, spune ca Zamolxe a fost sclavul lui Pitagora, de la care a preluat doctrina despre nemurirea sufletului si cunostintele despre numerologie si astronomie. Se zice ca Zamolxe a calatorit si in Egipt, unde a aprofundat teoria imortalitatii. Stramosii nostri l-au ridicat la rang de zeu.

In Pestera Polovragi, considerata Pestera lui Zamolxe, oamenii simt, de regula, furnicaturi pe maini in “Galeria Ispasirii”, unde se afla “Tronul lui Zamolxis”. In acest loc, detectoarele de biocurenti o iau razna, invartindu-se fara noima, comportandu-se ca in prezenta unei surse extrem de puternice de energie.

Zamolxe ii numea pe daci arieni (arya=nobil, rasa pura, spirituala), arienii fiind civilizatia indo-europeana precursoare a hinduismului. De asemenea, Zeul dacilor le reamintea acestora ca sunt Poporul lui Dumnezeu. Potrivit unor istorici, numele Dacia provine din Da (Zeu) si Ksha (Tara), asadar inseamna Tara Zeului sau Tara lui Dumnezeu.

Invataturile lui Zamolxe s-au transmis catre discipoli initiati prin lumina “focului sacru”, dar au ramas si prin “Herto Valus” sau “Cartea secreta a vietii”, o scriere misterioasa de dinainte de Christos, datand aproximativ din 2000 i.e.n. “Herto Valus” sau “Cartea lui Zamolxe” a mai fost denumita “Inteleapta Scriptura”, “Noul testament al dacilor” sau “Evanghelia geto-dacilor”.

Scrierea contine legile lui Zamolxe, surprinzatoarele legi spirituale care:
– ruineaza preceptele religioase rigide, limitative, punitive;
– destrama culpabilitatea, ii amintesc omului ca este zeu-scanteie de Dumnezeu;
– vorbesc despre spiritualitate in termeni moderni (pe care abia acum incepem sa-i intelegem cu adevarat, cu atat mai substantial cu cat si studiile sau cercetarile stiintifice incep sa confirme noile paradigme spirituale);
– afirma clar ca nu exista timp si ca manifestarea atentiei cu intentie creeaza realitatea pe care o traim (cu mult inaintea lui Einstein si a descoperirilor fizicii cuantice);
– sustin ca “acum” este singurul “timp” (cu mult inaintea lui Eckhart Tolle);
– declara ca realitatea noastra este creata de propriile ganduri si ca iubirea este singura cale (inaintea lui Buddha);
– declara cunoasterea si mai ales cunoasterea de sine ca fiind accesul catre constiinta universala (inaintea filosofului antic Socrate);
– descriu vindecarea ca pe un proces energetic inter-relational corp-minte-suflet (fiind, probabil, primele prescriptii de medicina holistica);
– mentioneaza “mintea cea ascunsa (sinele de jos), mintea cea cu care esti treaz (sinele de mijloc) si mintea sufletului (sinele de sus)” (fiind, probabil, prima “abordare” cu caracter psihologic a paturilor inconstiente-subconstiente si constiente);
– propovaduiesc iubirea universala (inaintea lui Iisus).

God has no religion

„Dumnezeu nu are nicio religie.” (Mahatma Gandhi)

Demolarea preceptelor religioase

Suferinta, prea-marita si sustinuta de religii ca atat de necesara pentru “mantuire”, este definita de Zamolxe ca intuneric, ca opusul iubirii, fiind asadar calea indepartarii de Dumnezeu, de lumina si de esenta divina din noi.

Frica este considerata lipsa de intelepciune, asadar orice frica de divinitate este o prostie si un blocaj al puterii creatoare a omului.

Vinovatia ne fura energia, asadar ataca inclusiv sistemul imunitar, precum au dovedit-o numeroase studii si cercetari, contrar preceptelor religioase, bazate in primul rand pe ideea de “pacat”, vina si penitenta (prin care omul poate fi supus, controlat si manipulat).

Cunoasterea. A musca din fructul cunoasterii nu reprezinta nicidecum un pacat, ceva gresit, regretabil, urmat de o pedeapsa “divina”, ba din contra, cunoasterea este ridicata la rangul cel mai inalt, ca fiind calea catre Dumnezeu.

Eva. Femeia nu numai ca nu este considerata „pacatoasa” din cauza careia omenirea are de tras, faptasa pacatului primordial sau inferioara barbatului, femeia este profund pretuita pentru capacitatea sa pura de a iubi, datorata intuitiei si abilitatii sale de comunicare.

Pacatul. Placerile, „patimile” sau traiul hedonist nu sunt criticate si „demonizate” ca aducatoare de „iad” sau pedeapsa divina, sunt foarte clar descrise ca mari consumatoare de energie vitala, o consecinta fiind slabirea sistemului imunitar.

Mila. Sunt propovaduite altruismul, daruirea (de sine), dar se atrage atentia ca a da ceva bun celui rau inseamna sa primesti rasplata din rautatea lui (adica se face directa referire la fluxul energetic-vibrational, ba chiar la vampirismul energetic).

Parintii. Fenomenal, dar suntem sfatuiti, contrar religiilor, sa fugim literalmente de parintii nostri, pe care religiile ne sfatuiesc calduros sa-i veneram cu respect, sa le acordam ascultare, supunere neconditionate, etc., daca ei nu urmeaza calea luminii divine.

Ritualurile si cultul mortilor. Se stie ca Zamolxe credea in imortalitate, in continuarea existentei sufletului dupa moartea fizica a corpului, asadar se impotrivea cultului mortilor. La nasterea unui copil, vechii traci se intristau si plangeau, iar la moartea unui om se bucurau, iar corpul defunctului era incinerat, purificat prin focul sacru, considerat esenta vietii. Adio pomeni, popi, bani si coliva! 🙂

Imparatia lui Dumnezeu nu este ceva “material”, aflat in cer sau in exteriorul nostru, separat de fiinta umana, ca o justitie care imparte raiul sau iadul, rasplata sau pedeapsa, ci se specifica extrem de clar ca se afla in interiorul nostru, asadar cu atat mai putin avem nevoie de lacasuri de cult.

Raiul. Nu exista. Cel putin, nu asa cum este descris de diferitele religii. Nu exista nici ca loc, in spatiu, nici ca recompensa, sub forma fericirii eterne. Zamolxe sustine ca fericirea poate fi obtinuta doar pe parcursul vietii si nu la capatul ei.

Dumnezeu. Omul este creator, la fel ca Dumnezeul din care face parte, fiind astfel stapanul propriului destin, asadar nu exista justitie divina si nici recompensa-pedeapsa de genul rai-iad.

no god up here

„Nu vad niciun Dumnezeu aici, sus.” (astronautul Yuri Gagarin, 1961)

Din legile lui Zamolxe:

Drumul suferintei nu este drumul iubirii. Pe treptele suferintei nu urci, ci cobori, caci treptele acestea nu formeaza scari inspre cer, ci spre adancurile intunericului.

Ruina intelepciunii este frica de Dumnezeu. Frica paralizeaza puterea omului.

Vinovatia slabeste energia omului si-i naruie viata.

Daca Dumnezeu ar fi avut ceva de ascuns fata de om, nu i-ar fi dat gandul de a cunoaste. Cunoasterea, ca si lumina, este de natura divina.

Sa nu glorificati suferinta sub nici o forma, caci suferinta omului este desprinderea sa de inima Lui Dumnezeu.

Omul este propriul sau stapan.

Aveti capacitatea de a fi partial zei, adica semizei, deoarece acolo unde exista constiinta se afla si identitatea acelei constiinte. Fiintele constiente sunt constiinta zeilor.

Idolii tai, precum icoane si statui, sunt faceri de maini omenesti si puterea lor vine din credinta ta in ei. Focul sacru este viu si curata sufletul, pe cand idolii doar incanta privirea.

Cand omul are cunoasterea de sine, atunci va putea sa vada lumina sufletului si asa se va mantui.

Imparatia Domnului este inlauntrul vostru si ea vi se face cunoscuta atunci cand omul se cunoaste pe sine insusi.

Femeia da iubire inimii, caci poate intui adanc si vorbi sufletului.

Pe tatal si pe mama ta sa ii cinstesti daca ei urmeaza lumina Lui Dumnezeu, iar daca ei se afla cu mintea in intuneric, sa fugi de ei. Asa iti va fi bine si multi ani vei trai.

Ia seama sa nu dai ceva bun celui rau, caci rasplata lui pentru tine va veni din rautatea lui.

Renunta la tot ce nu-ti aduce pace si multumire in viata. Calea suferintei nu duce la Dumnezeu.

Sa respingeti cultul mortilor.

Bucuria simturilor este data de la Dumnezeu pentru oameni. In trezirea simturilor Il intalnim pe Domnul.

Sa nu cazi in patimi, sa-ti infranezi pornirile cele care te ostoiesc de vlaga.

Fiintele cu putere mai mare a mintii il cunosc mai bine pe Dumnezeu. Existenta pe care o creeaza mintea omului nu are limitari, intocmai ca si cea creata de mintea Lui Dumnezeu.

Fericirea se traieste pe calea vietii, nu la capatul drumului.

Va urma…

Anunțuri

Comments on: "Legile lui Zamolxe. Cartea secreta a vietii. Partea I." (17)

 1. Stefan Jicol said:

  Cred ca dacii au fost vanduti ca sclavi de catre
  Traian. Nu au mai ramas in spatiul actual
  romanesc. Exista si un clip cu dovezi

  Apreciază

 2. […] Fericirea se trăieşte pe calea vieţii, nu la capătul drumului. potrivit legile lui zamolxe […]

  Apreciază

 3. doroftei said:

  Ma bucur ca din ce in ce mai multi oameni studiaza despre daci.

  Apreciază

 4. Tatarusanu Corina said:

  Zamolxe aflase un amalgam de adevaruri însă nu foarte bine definite și intelese. Dacă legile lui erau cele bune, Dumnezeu nu-L mai trimitea pe fiul Sau in lume sa explice cu adevărat care sunt legile Lui Dumnezeu și cum trebuiesc respectate. După venirea Lui Iisus in lume, nu a mai venit nimeni pana in zilele noastre sa explice atât de bine despre Dumnezeu și creația Sa, a fost singurul care a spus ca este Fiul Lui Dumnezeu și invățăturile lui sunt recunoscute și propovăduite pana in zilele noastre, întărite fiind de minuni. Ar trebui sa ne mai întrebam cine deține adevarul????

  Apreciază

 5. Cred ca tot ce e scris e voia divina și alunga gândurile rele.petrache

  Apreciază

 6. Posibil sa ma insel, insa crestinimsul cred ca este continuarea zamolxianismului, ambele credtine avand la baza iubirea.

  Apreciază

 7. hazota petru said:

  cum se poate comanda?

  Apreciază

 8. Reblogged this on Camelia Angels.

  Apreciază

 9. mihailescu valeriu said:

  chiar a fost sclavul lui Pitagora , sau a fost o rastalmacire a grecilor ?

  Apreciază

  • Parerile exegetilor sunt impartite: unii afirma ca Zamolxe a fost sclavul lui Pitagora, altii ca i-a fost ucenic, Mircea Eliade spunea ca i-a fost precursor… Cert este ca exista foarte multe similitudini in invataturile lor, principii comune, viziuni asemanatoare.

   Apreciază

 10. putem afla bibliografia cercetata pentru acest articol? este foarte interesant si as vrea sa aflu mai multe

  Apreciază

  • Surse: in principiu, Cartea Remer Ra – “Legile lui Zamolxe”, Editura Deceneu, 2009, cat si alte informatii, de pe internet, despre Zamolxe.

   Apreciază

 11. iti recomand sa citesti, apoi sa recitesti evanghelia eseniana a pacii, http://acropetal-illuminated.blogspot.ro/2012/05/evanghelia-eseniana-pacii.html

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: