Namaste

„Namaste” este un vechi salut indian, care inseamna pe scurt: „Ma inchin tie”. „Nama” se traduce prin „ceea ce nu imi apartine”, simbolizand renuntarea la propriul eu (ego) in fata celuilalt. „Namaste” este interpretat astfel: „Ma inchin divinitatii din tine”, „Ma inchin lui Buddha (adica Celui Treaz) din tine”, „Lumina din mine recunoaste lumina din tine”, „Divinitatea din mine saluta divinitatea din tine”, „Respect locul din tine in care salasluieste intreg Universul. Cinstesc locul din tine salasluit de iubire, adevar, lumina si pace. Cand tu te afli in acest loc din tine si eu ma aflu in acest loc din mine, suntem UNUL (aceeasi fiinta).”

„Namaste” simbolizeaza credinta ca exista o scanteie divina in fiecare dintre noi, localizata in chakra inimii. Vechiul salut indian reprezinta recunoasterea spiritului divin in cealalta persoana. Se realizeaza impreunand mainile in dreptul chakrei inimii, aplecand usor capul. O alta varianta este de a impreuna mainile in dreptul chakrei celui de-al treilea ochi, aplecand capul, apoi aducand mainile in dreptul chakrei inimii.

Mainile impreunate in dreptul chakrei inimii sporesc fluxul iubirii divine. Inclinarea capului si inchiderea ochilor ajuta mintea sa se supuna sacralitatii inimii.

namaste-i-bow-to-the-divine-in-you-e1332658113995

„Namaste” se poate practica si solitar, ca tehnica de meditatie prin care se acceseaza profunzimea chakrei inimii. Ca forma de salut intre maestru si discipol, „Namaste” le permite celor doi sa ajunga la acelasi nivel energetic, la un nivel de conexiune atemporala, dincolo de limitele egoului. Practicata din inima si cu o minte linistita, aceasta tehnica poate naste o uniune spirituala profunda intre doua persoane.

Se recomanda salutul atat la inceputul, cat si la sfarsitul practicilor spirituale. De regula se realizeaza la final, deoarece atunci mintea este mai putin activa. Maestrul initiaza „Namaste” ca simbol al recunostintei si al respectului fata de discipoli si fata de propriii sai maestri si isi invita discipolii ca, la randul lor, sa se conecteze acestei familii spirituale, lasand astfel adevarul sa curga: adevarul ca toti suntem unul atunci cand traim in inima.

Dalai Lama

Anunțuri

Comments on: "Namaste" (1)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: