Pericolul apei imbuteliate

Stiati ca… plasticul este atat de permeabil incat pana si detergentul folosit recent la spalarea podelelor se poate regasi in apa imbuteliata intr-un pet, la cateva ore de la depozitarea recipientului pe o podea proaspat spalata?

Stiati ca… sticlele si recipientele din plastic pot avea potential cancerigen? La fiecare schimbare de temperatura, pet-urile se descompun in particule fine, numite ftalati, care se elibereaza in apa si o contamineaza. Unii comercianti nu iau in serios acest aspect, motiv pentru care pet-urile cu apa sunt depozitate afara, direct in bataia soarelui in timpul zilei, temperatura lor scazand noaptea pana la inghet. De cate ori nu ati sesizat ca vara pet-urile cu apa sunt incinse, iar iarna apa este adesea aproape inghetata? Particulele fine si descompuse de plastic devin astfel un potential cancerigen. In plus, majoritatea pet-urilor in care este imbuteliata apa nu sunt biodegradabile, contribuind la poluarea mediului inconjurator.

pet plastic

Stiati ca… apa minerala, consumata in cantitati mari, duce la o acumulare de minerale in corp peste necesarul nostru? Totodata, sporeste aciditatea din organism si poate afecta stomacul. Copiii nu au voie sa bea apa minerala, deoarece organismul lor nu este suficient de puternic, iar buna functionare a rinichilor nu trebuie sa fie impiedicata de asimilarea mineralelor. De aceea, copiii nu ar trebui sa bea apa cu un grad de mineralizare care sa depaseasca 120 mg/l (0.12 gr/l) si cu continut de sodiu de peste 20 mg/l (0.02 gr/l).

Stiati ca… nici macar recipientele in care vreti sa transportati apa pe care o filtrati acasa nu sunt sigure? Majoritatea contin BPA (Bisphenol A), un monomer care intra in compozitia mai multor polimeri, sub denumirea generica de plastic. Studiile au demonstrat ca BPA-ul e cauza multor boli: cancer, infertilitate, disfunctii hormonale, boli cardiovasculare, etc. BPA intra in organism si se comporta ca un hormon agresiv, ca un disruptor endocrin. Recipientele/vasele din plastic cu BPA sunt si mai periculoase la fiecare schimbare de temperatura, asa ca nu le bagati in frigider/congelator, nu le incalziti, evitati sa le folositi pentru apa sau alimente.

apa sticla plastic

Stiati ca… in apa se afla cisturi de paraziti, precum Giardia, care pot afecta serios organismul, pot dauna ficatului si ne pot pune sanatatea in pericol? Nici macar apa imbuteliata nu ne poate asigura garantia puritatii in ce priveste cisturile de paraziti, daca nu a fost filtrata cu o finete de minim 1 micron, fiindca cisturile de paraziti se pot mula, plia, se pot usor strecura prin filtrele care nu sunt din carbon activ bloc (adica dintr-o bucata condensata, dura, si nu din granule).

Stiati ca… filtrele de carbune activ nu sunt toate la fel de eficiente? De aceea singura garantie a apei pure e aceea pe care singuri v-o asigurati/furnizati, citind atent nu reclama, ci tabelul de performante al filtrelor. Oare comerciantii care imbuteliaza apa ne pun la dispozitie si metodele de filtrare a apei, si tabelul de performante al filtrelor, si testele/analizele finale ale apei pe care o vand?

Stiati ca… filtrele din carbune activ pot fi ele insele contaminate? Carbunele activ este de fapt carbonul obtinut din diferite surse, cea mai curata si sigura fiind cea vegetala. Sursa net superior calitativa, varful ierarhiei, este nuca de cocos presata. Unele surse pot fi periculoase si deja contaminate, cum ar fi sursele animale de carbon activ.

Stiati ca… apa este mai importanta decat alimentatia? Organismul nostru contine apa in proportie de 69%. Creierul este format din 85% apa, oasele contin 25% apa, sangele uman contine 83% apa. Buna functionare a organelor si sanatatea noastra, in general, depind in mare masura de calitatea apei pe care o bem.

Toate aceste pericole din apa trebuie si mai atent luate in considerare de viitoarele mamici sau de mamicile care au copii mici, spre a-i feri de infestarea cu paraziti, de modificarile genetice pe care le pot cauza hormonii de sinteza din plastic sau de contaminantii care trec usor prin pet-urile ultra permeabile de plastic.

Va recomand sa urmariti si “Povestea apei imbuteliate”

Si va mai recomand sa va montati acasa un filtru de apa performant, atat pentru economia la buzunar, cat si pentru sanatatea dvs, a familiei si mai ales a copiilor.

Anunțuri

Comments on: "Pericolul apei imbuteliate" (7)

 1. Singurul „pericol” in privinta apei imbuteliate nu este cel presupus de prezenta recipientului de plastic ci este faptul ca multe firme care ofera apa plata imbuteliata, sustin doar ca ar fi din surse naturale pe cand ele provin de la …robinet.

  Apreciază

 2. Minunat articol. Felicitari si multumim!

  Apreciază

 3. Salutare
  Îndrăznesc să deranjez pentru că vreau să anunț adresa noului meu site http://www.corinalazarescu.ro
  Sper să prezinte interes ca să putem călători împreună!
  Toate bune,
  Corina .

  Apreciază

 4. Reblogged this on vavaly.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: