Era odata un rege intelept care stapanea un mare regat. Era temut pentru puterea lui si iubit pentru intelepciunea sa. In mijlocul regatului era o fantana cu apa curata si cristalina, din care beau regele si toti supusii sai.

Pe cand intregul regat dormea, un dusman a patruns in cetate si a turnat in fantana sapte picaturi dintr-un lichid ciudat. Strainul a murmurat ca, de atunci incolo, toti cei care beau din apa fantanii aveau sa devina nebuni.

Toti oamenii au baut din apa fantanii si au innebunit, mai putin regele. Atunci, oamenii au inceput sa zica: „Regele e nebun, si-a pierdut mintile. Uitati-va cat de ciudat se poarta! Nu ne putem lasa condusi de un nebun, trebuie sa-l detronam!”

Regele a inceput sa se teama din ce in ce mai mult, fiindca supusii sai se pregateau sa se ridice impotriva sa. Asa ca, intr-o seara, a poruncit sa i se umple un pocal aurit cu apa din fantana otravita si l-a baut pana la fund. A doua zi, toti oamenii din regat se bucurau nevoie mare fiindca iubitului lor rege ii venise, in sfarsit, mintea la loc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: