RIP Steve Jobs

Ieri a murit Steve Jobs, unul dintre fondatorii Apple, in varsta de 56 de ani, dupa o lupta de 7 ani cu o forma rara de cancer pancreatic.

Steve a fost dat spre adoptie de mama sa, o studenta tanara, care dorea ca fiul sa beneficieze de conditii de viata mai bune, spre a putea urma colegiul, aceasta fiind intelegerea cu parintii adoptivi. Initial, trebuia sa fie adoptat de o familie de avocati, dar acestia au renuntat, preferand o fetita. Oamenii care l-au crescut si-au tinut promisiunea data mamei sale biologice.

„Nu poţi face conexiuni dacă priveşti doar înainte, ci doar dacă priveşti înapoi. Trebuie să ai încredere că „punctele” se vor conecta la un moment dat, în viitor. Trebuie să ai încredere în ceva: în curaj, în destin, în viaţă, în karma, nu contează. Abordarea asta nu m-a trădat niciodată şi a făcut diferenţa în viaţa mea.” declara Steve.

A fondat Apple la 20 de ani, in garajul parintilor sai. Apoi, peste 10 ani, cand firma valora peste 2 miliarde de dolari si avea 4000 de angajati, a fost dat afara si a luat-o de la zero. Despre acea perioada extrem de dificila, Steve Jobs declara ca nu a realizat pe moment ca avea sa fie unul dintre cele mai bune lucruri care i se intamplasera vreodata, fiindca i-a stimulat enorm creativitatea.

In urmatorii 5 ani a infiintat alte doua companii, s-a indragostit si s-a casatorit. Steve a avut doi copii si declara despre succes si despre viata de familie: „Sunt aproape sigur că niciunul dintre aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat dacă nu aş fi fost dat afară de la Apple. A fost ca un medicament cu gust groaznic, dar de care pacientul avea nevoie. Uneori, viaţa te loveşte în cap cu o cărămidă. Nu-ţi pierde speranţa. Sunt convins că singurul lucru care m-a făcut să continui a fost că iubeam ceea ce făceam. Trebuie să aflaţi ce iubiţi şi ce vă place. Asta este valabil atât pentru viaţa profesională, cât şi pentru cea personală. Munca vă va ocupa o mare parte din viaţă şi singurul mod în care puteţi fi complet satisfăcuţi este să faceţi ceea ce consideraţi voi o meserie grozavă. Dacă n-aţi găsit-o încă, mai căutaţi, nu vă resemnaţi. La fel cum se întâmplă şi cu celelalte probleme de pe suflet, veţi şti când aţi găsit-o. Şi, la fel ca o relaţie, devine din ce în ce mai bună pe măsură ce trec anii. Aşa că trebuie să căutaţi ce vă place până găsiţi acest lucru. Nu vă resemnaţi!

 

In 2004 a aflat ca are o tumora pancreatica. Pancreasul asigura organismului enzimele care actioneaza si produc schimbari chimice intr-o masa de substanta mult mai mare decat dimensiunea si greutatea lor. Aceste enzime sunt „medicii” organismului nostru, cele mai eficiente in lupta cu anomaliile celulare, cu cancerul. Or, daca tocmai pancreasul, care le produce in mare parte, se imbolnaveste, intreagul sistem de imunitate este grav afectat, cu sanse infime de recuperare. Steve Jobs a fost operat, i s-a inlaturat tumora, apoi a luptat timp de 7 ani cu cancerul, digerand si asumandu-si perspectiva mortii.

„Timpul vostru este limitat, aşa că nu-l irosiţi trăind în locul altcuiva. Nu fiţi prinşi în dogme, care înseamnă să trăiţi cu rezultatele gândirii altor oameni. Nu lăsaţi „zgomotul” creat de opiniile altora să vă distragă de la vocea voastră interioară. Şi, cel mai important, aveţi curajul să vă urmaţi inima şi intuiţia. Ele ştiu, cumva, ceea ce vreţi să deveniţi cu adevărat. Tot restul este secundar.

Ultima sa aparitie publica a fost in iunie, cand a iesit din spital pentru a participa la lansarea celui mai nou produs Apple,  ICloud. In august s-au lansat zvonuri false cum ca ar fi murit, infirmate ulterior, si a circulat pe internet o fotografie de-a sa, care parea sa prevesteasca sfarsitul iminent.

In 2005, dupa ce aflase de boala care il macina, Steve Jobs declara ca „Moartea este cea mai bună invenţie a vieţii”. Odihneste-te in pace, Steve Jobs!

Ultimele sale sfaturi au fost: „Rămâneţi Flămânzi. Rămâneţi Nebuni”

Reclame

Comments on: "RIP Steve Jobs" (1)

  1. E interesanta explicatia prof. McDougall referitoare la moartea lui Steve Jobs:
    http://www.drmcdougall.com/health/education/videos/free-electures/why-did-steve-jobs-die/

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: