Ai grija ce-ti doresti, fiindca s-ar putea sa se indeplineasca, ai grija ce crezi, fiindca se poate adeveri, ai grija pe cine invidiezi, fiindca nu poti sa stii niciodata cum e in pielea altuia. Ma voi referi in povestea ce urmeaza la ultima afirmatie.

A fost in urma cu vreo doua luni. Se aciuase la noi la depozit un caine. Era tare bucuros sa capete mancare si apa. Aproape fusiform de slab, muscat si jerpelit, cu ochii cei cainesti plini de intelesuri care noua ne scapa. Nu stiu cine i-a spus “Leutul”, fiindca blana lui murdara fusese candva aramie.

Intr-o zi ma invarteam pe acolo cu treaba. Era una din zilele alea bune de incercuit cu negru la calendar, fiindca aveam impresia ca toate imi merg anapoda. Parca a trecut un secol de atunci… Catelul cel de pripas, care isi gasise acum camin, se purta ca „acasa” si isi intindea savuros oasele. M-am oprit o clipa sa-l privesc. Pur si simplu casca si se intindea cu o placere de iti lasa gura apa. S-a tolanit apoi incet, prelung, de parca astepta sa primeasca un masaj. Clipea si plescaia intinzandu-se cu pofta, dedandu-se cu mare pasiune unei dulci picoteli de dupa masa.

M-a strafulgerat ideea ca acel animal stia in clipa aceea sa se bucure mai autentic de viata decat mine, parea mult mai fericit cu putinul lui. M-a dus cu gandul la multele momente si la micile gesturi peste care trecem cu usurinta, la banalitatea plina de sens pe care uneori uitam s-o gustam. Efectiv parca nu ma saturam sa ma infrupt din spectacolul de hedonism canin si crestea printre neuronii mei sick&tired invidia pentru placerea lui de a simti asa simplu, necesar si concret.

Imi este foarte clar ca fiintele din jurul nostru ne ofera permenent lectii importante de viata. Imi este foarte clar ca fiecare e exact in pielea in care trebuie sa fie, ca atare nimeni nu trebuie invidiat pentru ce este, ce are, ce simte. De ce spun asta? Fiindca am auzit ieri ca Leutul a murit.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: