Mama si fiul

Pregatiti-va pentru un timp de calitate, pentru revelatii care va pot deschide mai bine ochii in privinta relatiilor interumane.

Urmeaza o alta mostra din “Lucrarea” lui Katie Byron, intr-un film impartit in opt fragmente, “The Work” in relatia mama-fiu, o relatie care poate fi extrapolata la orice alt tip de relatie. Fiul ii citeste mamei fisa judecarii aproapelui, in care spune clar si raspicat tot ce are pe suflet, tot ce il deranjeaza la mama sa, tot ce ar dori sa se schimbe in ce o priveste, tot ce ii provoaca lui suferinta si frustrare.

Mama, o victima a cancerului la san, il asculta atent si ii raspunde doar prin “Iti multumesc”. Vom vedea cum judecata necrutatoare, dar si plina de durere, a fiului, e transformata de Katie in profunda intelegere a relatiei minunate pe care fiul o are cu mama lui, cat si a resorturilor sale interioare care il determina sa o judece gresit.

La final, cei doi nu numai ca nu se mai acopera unul pe altul atunci cand discuta, vad clar cat de minunat este celalalt si cata iubire exista dincolo de acuze. De fapt, orice judecata a altuia, din care rezulta acuze si frustrari diverse, nu reprezinta decat oglinda noastra. Mintea noastra faureste laborios imagini deformate ale persoanei cu care interactionam si pe care o judecam aspru prin aceasta prisma falsa. Daca daramam atent acest zid, aceasta iluzie a mintii, in spatele careia nu facem altceva decat sa ne aparam pe noi insine, vom intelege cine suntem, de ce ne temem si vom vedea direct, sincer, autentic, omul de langa noi, pe care il incarcam nejustificat si las cu propriile noastre ganduri, proiectii, imagini, frici si judecati.

La final vom intelege ca suntem cu totii plini de iubire, insa trebuie sa invatam sa o practicam, sa fim onesti cu noi insine in primul rand, spre a avea o interactiune corecta cu cei din jur. Ne facem noua insine cel mai mare bine astfel, incercand sa nu-i mai incarcam pe altii cu toate neputintele noastre, de care apoi sa-i acuzam.

Eliberarea consta in distrugerea imaginilor false despre noi si despre altii, in demontarea zidului de iluzii si ganduri deformate, in deschiderea inimii spre iubire si acceptare.

Insa toate aceste demersuri nu le poate face decat un om care decide sa fie cat se poate de sincer si deschis cu sine, un om care astfel renunta la suferinte si isi deschide sufletul catre ceilalti, plin de incredere si de iubire.

Partea 1

Partea 2

Partea 3

Partea 4

Partea 5

Partea 6

Partea 7

Partea 8

Un timp de calitate cere si o muzica la fel:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: