O noua intalnire cu Katie Byron.

Ni se poate intampla tuturor. Ne priveste direct, in relatiile cu ceilalti, nu numai cu mama, asa cum vedem in filmele ce urmeaza. Problematica se poate extinde in general, in ce priveste natura noastra relationala.

Ne putem simti nedreptatiti, furiosi, maniosi, manipulati, putem crede ca ceilalti sunt egoisti si cauta sa detina controlul sau vor sa ne schimbe pe noi, parerile, valorile, standardele in care credem. Iluzii! Iluzii pe care le resimtim real sub forma de suferinte, sub forma intregului registru de emotii negative.

Nu cumva noi ii manipulam pe ceilalti atunci cand ne suparam si le aplicam, de exemplu, durerosul tratament al tacerii?

Vrem ca ceilalti sa ne inteleaga. Dar este, oare, posibil? Sau, mai mult de atat, avem intr-adevar nevoie de intelegerea sau de aprobarea celorlalti? Ne poate oferi intelegerea celorlalti mai mult decat ne poate oferi propria intelegere? Nu cumva le cerem celorlalti tocmai ceea ce noi insine nu putem, apoi ne mai si suparam pe ei?

Revelatia acestei discutii, pentru mine, a reiesit din cateva vorbe simple, de o mare intelepciune, ale lui Katie: „Adevarul nu are varsta, nu are legatura cu respectul, cu valorile, cu moralitatea sau cu filosofia.” Adevarul este propriu, cu alte cuvinte, si este adanc implantat in noi insine. Este in profunda concordanta cu varsta, cu respectul, cu valorile, cu moralitatea si cu filosofia fiecaruia dintre noi. Este de natura personala, desi face parte dintr-un intreg indivizibil al Fiintei, din care face parte si Sinele nostru.

„Iubirea lui Katie arde ca laserul toate iluziile.” (Ziarul „The Times” –  Londra)

„Byron Katie este unul dintre marii si inspiratii invatatori ai timpurilor noastre. Mi-a fost de mare ajutor mie personal. Iubesc aceasta femeie foarte inteleapta.” (Dr.Wayne W.Dyer)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: