Iad vs Rai

Un credincios l-a rugat pe Dumnezeu: „Doamne, as vrea sa stiu cum e Raiul si cum e Iadul.” Dumnezeu l-a condus spre doua usi. A deschis una dintre ele si omul a privit inauntru. In mijlocul incaperii se afla o masa rotunda. Pe masa era un vas mare cu tocana si mancarea mirosea ademenitor.

Oamenii care stateau la masa erau slabi si bolnaviciosi. Pareau a fi infometati. Aveau legate de brate linguri cu manere foarte lungi pentru a ajunge la vas si a le umple cu mancare. Din cauza cozilor de lingura, mai lungi decat propriile maini, oamenii nu puteau duce la gura lingurile pline.

Omul pios s-a infiorat la vederea suferintei lor. Dumnezeu i-a spus: „Acum ai vazut Iadul.”

Au mers apoi catre cealalta camera si au deschis usa. Arata la fel ca prima. Se gasea acolo o masa rotunda, cu un vas mare de tocana, iar mancarea mirosea ademenitor. Oamenii de la masa aveau legate de brate linguri cu manerele foarte lungi, la fel ca cei din prima incapere. Insa acestia pareau bine hraniti si durdulii, radeau si vorbeau intre ei.

Credinciosul a marturisit ca nu intelege nimic. „E foarte simplu.”, a spus Dumnezeu. „Oamenii sanatosi din a doua camera au invatat sa se hraneasca unii pe altii, in timp ce oamenii slabi si infometati din prima camera se gandeau doar la ei insisi.”

Anunțuri

Comments on: "Iad vs Rai" (1)

  1. Mersi…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: