Minciuna importantei

E una dintre bolile grave ale civilizatiei moderne. Principala sa cauza este poluarea psihica. Are rolul de a substitui sinele, de a ascunde persoana sub o masca, de a-i droga anumite frustrari sau suferinte personale. Vrea sa se erijeze in statut.

Poarta blazonul disponibilitatii unei persoane pline de solicitudine, dar de fapt ascunde ingamfare, orgoliu, si tinde sa aroge o falsa superioritate a bolnavului tocmai in fata celui/celor pe care acesta vrea sa lase impresia ca e gata sa il/ii serveasca. Se numara printre formele ingrate de refulare.

E o afectiune de care sufera frecvent functionarii si angajatii de la birouri, cei care lucreaza in relatiile cu clientii, la ghisee, la casierii, la insitutiile publice, la banci, la posta, portarii, etc. In general tind sa o ia ca pe o boala contagioasa cei care se infig intr-un scaun, de regula de birou. Studiile recente nu ne-au edificat inca daca scaunul e de vina sau invers. Sau care scaun anume, cel de dedesubt sau din fund.

E des intalnita la cei care tin un pix in mana, mai ales la cele care au la mana cu care tin pixul unghii false. Se vrea stindardul eficientei, elegantei contactelor umane, dar de fapt e rece ca gheata, iar atingerea sa e batraciana. In reclame apare ca fiind calda, liant intre oameni, dar in realitate zideste laborios pereti inexpugnabili in spatele carora isi disimuleaza hidosenia. Are ca aliat monitorul lipsit de viata al computerului, in care victima isi ascunde privirea de contactul uman direct.

Seamana cu un virus care vine la pachet cu un prospect in care ii promite posesorului un simulacru de statut si chiar de viata, iar apoi ii subjuga si ii fura personalitatea. De regula are ca simptome colaterale salariul mic, casnicia nefericita, ciclul menstrual, un anume organ mic, o voce prea subtire sau prea groasa, o silueta prea generoasa sau una prea scunda, un parinte autoritar, o partida de sex nereusita sau absenta, cel putin un copil rebel, un spate intepenit, multe insatisfactii de ordin personal si posibil o diaree.

Copyright Logo Livia Bonarov

Preluare continut de pe acest site.
Se pot prelua doua paragrafe din continutul unui articol, cu indicarea link-ului sursei unde poate fi citita continuarea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: