Constiinta umana evolueaza catre transparenta si globalizare. Constiinta individuala dezvolta un proces de generalizare, reunificare, expansiune. Acest proces survine ca o extensie a unei nevoi moderne complexe. Fireste, ar spune cei pragmatici, procesul a fost initiat de nevoi economice, pecuniare.

Noua constiinta universala se numeste deocamdata, internet. Viteza si raspandirea sa reflecta tendinta de alaturare si unificare a constiintei colective. Initial parea paravanul perfect al constientului si terenul fertil pentru defularea subconstientului, insa lucrurile se schimba si se echilibreaza rapid, in timp.

Astazi, internetul este usa prin care primesti si dai informatii, te dezvalui, relationezi, comunici. Ca si constiinta individuala, cea internautica evolueaza imbogatindu-se prin relationare, conturandu-si totodata un sine compact.

Dupa modelul la scara redusa al constiintei de tip international network, putem indrazni sa ne gandim la absorbtia sa intr-o universal network. Singura concluzie logica este ca, prin aceste tipuri de transformari si asimilari, constiinta individuala denota o imensa nevoie de expansiune, care duce la prelungirea sa spre ideea de depasire a realului si materialului, catre supranatural  si divin. Arhetipul constiintei individuale se reflecta ca cioburile unei oglinzi sparte, in dorul sau de reintregire.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: